En Sıcak Konular

Abant yolu araç trafiğine kapatıldı

16 Temmuz 2009 12:04 tsi
Bolu'da dün akşam saatlerinde başlayan ve aralıklarla devam eden sağanak yağış nedeniyle su baskını yaşanan 2 köyde hasar tespit çalışmasına başlandı. Abant yolu araç trafiğine kapatıldı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, dün akşam saatlerinde başlayan ve aralıklarla devam eden sağanak sonrasında Abant Deresi'nin taşması sonucu su baskını yaşanan Akçaalan ve Dereceören köylerinde, Bolu İl Özel İdaresi ve Köy Hizmetleri ekipleri, hasar tespit çalışmalarına başladı.

Bölgeye, iş makineleriyle ulaşan ekipler, su baskını nedeniyle evleri, dinlenme tesisleri ve ahırları zarar gören köylülerle görüşüyor. Su baskını nedeniyle evleri su altında kalan köylüler ise kendi imkanlarıyla evlerine giren suyu tahliye etmeye çalışıyor.

Bu arada, şiddetli yağış nedeniyle dün gece evlerinde mahsur kalan vatandaşların itfaiye ve jandarma ekiplerince kurtarıldığı bildirildi.

-VALİ YARDIMCISI KAMYONLA İNCELEMELERDE BULUNUYOR-

Su baskının yaşandığı bölgedeki 2 köyde ve Abant yolunda incelemelerde bulunan Bolu Vali Yardımcısı İsmail Atasoy, AA muhabirine, ''Bölgede hasar tespit çalışmalarına başlandı. Ekiplerin çalışması sürüyor'' dedi.

Bolu Valiliğine ait makam aracı ile Abant yolunda incelemelerde bulunan Atasoy'un aracı, bir süre sonra sel suları ve yola düşen kayalar nedeniyle yetersiz kaldı. Atasoy, bunun üzerine Bolu İl Özel İdare Müdürlüğüne ait bir kamyonun binerek, incelemelerine devam etti.

-ABANT YOLU ULAŞIMA KAPANDI-

Sağanak sonucu Abant Deresi'nin taşmasının ardından her gün yüzlerce tatilcinin kullandığı Abant yolu kullanılamaz hale geldi. Yetkililer, olası bir kazayı önlemek amacıyla yolu resmi araçlar dışındaki araçların geçişine kapattı. Bölgede görev yapan jandarma ekipleri, tatilcilerin Abant yoluna geçişine izin vermiyor.

-DERE KENARINDAKİ TESİSLERDE HASAR OLUŞTU-

 Dün akşam saatlerinde başlayan ve şu ana kadar aralıklarla süren sağanakla beraber Abant Deresi'nin taşması sonucu, dere kenarında bulunan çok sayıda tesiste hasar meydana geldi.

Tesis sahipleri, hasar nedeniyle tesislerinin kullanılamaz hale geldiğini dile getirerek ''Tesislerimiz sel sularıyla doldu. Gece boyunca suları tahliye etmeye çalıştık. Hasarımız büyük'' diye konuştu.

Öte yandan sel nedeniyle hasar gören bir tesisin dere kenarında bağlı bulunan ve Abant'a gelen tatilcilerin hatıra fotoğrafı çektirdiği bir atın da sel sularına kapılarak telef olduğu bildirildi.

aa



Bu haber 583 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,066 µs