En Sıcak Konular

İÜ rektörü: Üniversitemi yabancı örgütler karıştırıyor

0 0 0000 00:00 tsi
İÜ rektörü: Üniversitemi yabancı örgütler karıştırıyor Rektör Mesut Parlak, seçimler öncesinde üniversitelerin karıştırılmaya çalışıldığını iddia etti. Parlak, YÖK ihbarında mezarlığı adres gösteren öğretim üyelerini açıkladı:       

İÜ Rektörü Parlak, Sabah Gazetesi'nde yayınlanan röportajında, "Türkiye'nin her yerindeki rektör arkadaşlar dikkatli olmalı çünkü gençleri yine kavga içine çekmeye çalışanlar var. Belli takımlar, belli odaklar düğmeye basarak olay yaratmaya, öğrenci eylemlerini örgütlemeye çalışıyor. Tam başlamadı ama başlatılmak isteniyor. Eli kanlı örgüt üniversitelere el atıyor." dedi.

Öğrencilerin sınava girmesinin ve derslere devam etmesinin engellenmeye çalışıldığını belirten Parlak şöyle devam ediyor: "Bazı kesimler İstanbul Üniversitesi'nde eskisi gibi olaylar olmamasından son derece rahatsız. Bu nedenle önce öğrencilere el atıyorlar. İmralı'dakine af isteği, Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi ülkeyi karıştırma taktiği. Bütün bunlar etkili tabii."

İÜ'de bir kibrit çakılsa tüm ülkeye sıçrar

Parlak, kendi üniversitesinde bu tür olaylara karşı kameralı önlem alındığını aktararak, "Bu kapının önünde kibrit çakılsa tüm Türkiye'yi kaplar. Biz önceleri çok tecrübesizdik. Şimdi olay çıkarılan yerlere kamera koyduk." diyor.

Geçmiş dönemde başörtüsü sorununun en yoğun yaşandığı İstanbul Üniversitesi'nin Rektörü Parlak, "Benim annem de başörtülüydü. Türkiye'de başörtüsü belli bir yaştan sonra takılır. Ne işi var öğrencinin başörtüsüyle." diyor.

Üniversitede muhafazakâr öğretim üyelerinin çok iyi bildiğini kaydeden Parlak, "Banane, ne olduğundan. Ayrım yapılır mı insanlar arasında? Benim ilgilendiğim oturdukları koltuğu siyasi ideoloji için kullanıp kullanmadıkları. O zaman devreye gireriz. 24 saatte gereğini yaparız. Cerrahım ben. Yoksa adam amcasının cenaze namazını kılıyor diye insanları fişleyeceksek, bu ülkede çok tartışılacak iş var demektir. Böyle bir şey ortalığı çok gerer." ifadelerini kullanıyor.

YÖK'E SERT ELEŞTİRİ

Cerrahpaşa'da öğretim üyeleri hakkında 41 soruşturma açılmasını 'Bilim açısından gelişmemiş insanların işi' olarak yorumlayan Rektör Parlak, YÖK'e eleştirilerde bulundu. YÖK'ün isimsiz her ihbari dikkate aldığına değinerek" Adamın biri filanca öğretim üyesi şudur diye bir yazı yazıyor. Gösterdiği adres mezarlık. Ama nedense Yök bunu ciddiye alıyor ve araştırın diye bize yolluyor. " dedi.

Zaman



Bu haber 384 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,555 µs