Ankara versiyonu | " /> Ankara versiyonu | "/>

En Sıcak Konular

Encümen-i Daniş'in Ankara versiyonu

16 Temmuz 2009 10:28 tsi
Encümen-i Daniş'in Ankara versiyonu  
Ergenekon davası sanığı Aydın'ın, bir HSYK asil üyesinin de bulunduğu yüksek yargı mensuplarını Ehl-i Dil adlı toplantılara götürdüğü iddia edildi.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) asil üyelerinden birinin, tutuksuz yargılanan Ergenekon davası sanığı Engin Aydın'ı, serbest bırakıldıktan sonra evinde ziyaret ettiğinin istihbarat birimlerince tespit edildiği öne sürüldü. Aydın'ı ziyaret eden HSYK üyesinin, Ankara'da Kent Otel'de yapılan ve Encümen-i Daniş toplantılarına benzer bir nitelik taşıyan Ehl-i Dil toplantılarına da katıldığı öğrenildi. Aydın'ın, HSYK üyesi ile bazı yüksek yargı mensuplarını "Ehl-i Dil" adı verilen bu toplantılara götürdüğüne ilişkin bir belgenin de Ergenekon davasının 3'üncü iddianamesinde yer aldığı iddia edildi. Aydın, 22 Ocak'ta Prof. Dr. Yalçın Küçük'le birlikte serbest bırakılmıştı. Ehl-i Dil toplantılarına, HSYK'da görev yapmış üç yüksek yargı mensubunun da katıldığı öne sürülüyor.

SAVCININ SÜRESİ
HSYK üyelerinin bu toplantılara gitmesi, Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılar ile Ergenekon davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin iki üyesinin değiştirilmesiyle ilgili kararı verecek olması tarafsızlık ilkesine aykırı bir durum olarak nitelendiriliyor. HSYK'nın yaz kararnamesinde Ergenekon davasına bakmak üzere geçici olarak görevlendirilen özel yetkili savcılar Kasım İlimoğlu, Rasim Işıkaltın ve Mustafa Çavuşoğlu'nun da görev süreleri dolduğu için eski görevlerine atanmaları bekleniyor. Buna gerekçe olarak da Hâkimler ve Savcılar Kanunu'nun 47. maddesinde yer alan "Kendi yargı çevresi dışında geçici yetki ile görevlendirilenler o yerde dört aydan fazla çalıştırılamaz. Ancak, bu süre kendi istekleri veya hizmet gerekleri gözetilerek iki ay daha uzatılabilir" hükmü gösteriliyor. Her üç savcının da 4+2 aylık görev sürelerini tamamladıkları belirtiliyor.

sabah



Bu haber 693 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,446 µs