En Sıcak Konular

Karadeniz'de sel felaketi

16 Temmuz 2009 08:50 tsi
Başbakanlık Türkiye Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlüğü, Ordu, Artvin ve Bartın'da meydana gelen sel, su baskınları ve heyelan nedeniyle 4 kişinin hayatını kaybettiğini, 11 kişinin yaralandığını, 3 kişinin de kaybolduğunu bildirdi.

Genel müdürlükten yapılan açıklamada, aşırı yağışlar nedeniyle Karadeniz Bölgesi'ndeki bazı illerde sel ve su baskınları yaşandığı belirtildi.

Açıklamada, sel, su baskınları ve heyelanın meydana geldiği illerin valiliklerden alınan şu bilgilere yer verildi:
“Ordu'nun Perşembe ilçesi Boğazcık Köyü'ndeki heyelanda bir evin çökmesi nedeniyle Fadime Durmuşoğlu ve Kadir Durmuşoğlu hayatını kaybetti. Sel ve su baskınlarında yaralanan 11 kişi de Ordu Merkez ve Fatsa devlet hastanelerinde tedavi altına alındı. Yaralıların hayati tehlikesi bulunmuyor.

Artvin'in Şavşat İlçesi'nde sele kapılan 2 kişi hayatını kaybetti. Kayıp olarak bildirilen 8 kişiden sele kapılan minibüste olduğu sanılan 4 kişinin minibüste olmadığı belirlendi. Söz konusu kişilere, pazar yerinde ulaşıldı. Kayıplardan 1 kız çocuğu sağ olarak kurtarıldı, diğer 3 kişinin bulunması için bölgedeki sivil savunma ekiplerince arama-kurtarma çalışmaları sürdürülüyor.

Arama faaliyetlerine katılmak üzere Erzurum'dan 20 personel ve 3 araç Artvin'e sevk edildi. Sel nedeniyle 2 köprü, 1 ev, 1 atölye, 1 samanlık, 1 ahır ve 1 minibüs su altında kaldı.

Bartın ve ilçelerinde 100 ev ile 30 iş yerini su bastı. Bu bölgede de 60 iş makinesi ve 20 ekip ile su tahliye çalışmaları sürdürülüyor.

ARTVİN VALİSİ: ‘2 CESET ÇIKARILDI, 3 KAYIP ARANIYOR’

Sel sularıyla yıkılan evin altında kalarak can veren Lütfüye Acar'ın yanı sıra Dildar Demiral'ın da cesedi bulundu. Kayıp olan Özgen Demiral, Selin Demiral ile Mahinur Durmuş'un ise halen arandığı bildirildi. Daha önce kayıp olduğu sanılan kişilerin ise yaşadığı ortaya çıktı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Artvin Valisi Mustafa Yemlihalıoğlu, şunları söyledi:

“Dün saat 16'30'da, Tigrat Deresi Pazar yeri bölgesinde, DSİ Bölge Müdürlüğü'nce inşa edilen setlerden ikisi aşırı yağıştan dolayı yıkıldı. Dere, su yataklarındaki duvarların dar olması sebebiyle taştı. Evi yıkılan setin yakında bulunan Lütfiye Acar hayatını kaybetti. Oğlu Orhan Acar'ı da yaralı olarak Ardahan Devlet Hastanesi'ne sevk ettik. Olay sırasında Pazar yerinde bulunan Özgen Demiral, eşi Dildar Demiral ile torunları Selim Demiral ve Mahinur Durmuş sel sularına kapılmış. Dildar Demiral'ın cesedi daha sonra bulundu. Diğer 3 kişi ise aranıyor.”

Vali Yemlihalıoğlu, Sivil Savunma ekibinin yanı sıra İl Özel İdaresi'nden bir ekip ve jandarmaların da arama çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek, Ardahan'dan da yardım istendiğini kaydetti, Erzurum'dan da 30 kişilik bir arama kurtarma ekibi gönderildiğini bildirdi.

Daha önce Şavşat Belediye Başkanı Naci Köroğlu tarafından yapılan açıklamada, sel felaketinde, kayıp 9 kişiden 2'sinin cesedine ulaşıldığı, 7 kişinin de kayıp olduğu bildirilmişti.

BARTIN IRMAĞI TAŞTI

Selin etkilediği Bartın'da gece boyunca beklenen yağışı olmazken, yağmur sularının toplandığı Bartın Irmağı'nda sabah saatlerine doğru taşmalar yaşandı. Yalı ve Kemer Köprü mevkilerinde ırmağın taşması sonucu birçok ev ve işyerini su bastı. Bartın Valiliği ve Bartın Belediyesi'nin dün öğle saatlerinde yaptığı uyarılar sonucu ev ve işyerleri boşaltılırken, ırmağın kenarında bulunan iş makineleri ise yüksek kesimlere çekildi.

ajanslar



Bu haber 495 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,273 µs