eş darbesi | " /> eş darbesi | "/>

En Sıcak Konular

Osman Paksüt'e eş darbesi

16 Temmuz 2009 08:38 tsi
Osman Paksüt'e eş darbesi 

Osman Paksüt'ün eşiyle doğrudan ilintili dava dosyası önüne gelecek.

CHP’nin Anayasa Mahkemesi’ne götürdüğü “askere sivil mahkeme yolunu açan’ yasa Ergenekon davası ile doğrudan ilintili. Eşi Ferda Paksüt’ün Ergenekon sanığı olması sebebiyle Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Paksüt’ün davadan çekilmesi gerekiyor.

Askerlerin sivil mahkemelerde yargılanmasını öngören düzenlemenin iptal başvurusunun Anayasa Mahkemesi’nde görüşülmesi sırasında Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt’ün duruşmaya katılmaması gerektiği iddia edildi.

CHP’nin iptalini istediği CMK’nın 250. maddesindeki değişiklik Ergenekon davasını doğrudan ilgilendiriyor. CHP’nin talebi doğrultusunda Anayasa Mahkemesi iptal kararı vermesi halinde Ergenekon davasında çıkan kararın usul açısından Yargıtay’dan dönme ihtimali bulunuyor. Ergenekon davasında asker kişilerle birlikte sivillerde yargılanıyor. Yargıtay’ın Ergenekon davasının Şemdinli Davası’nda olduğu gibi askeri mahkemede görülmesine karar verebileceğine dikkat çekiliyor.

PAKSÜT'ÜN EŞİ DE SANIK

Anayasa Mahkemesi’nde CMK’nın 250. maddesiyle ilgili davaya bakacak üyeler arasında Başkanvekili Osman Paksüt de bulunuyor. Osman Paksüt’ün eşi Ferda Paksüt ise Ergenekon’un ikinci iddianamesinde Ergenekon sanıkları arasında yer alıyor.

OSMAN PAKSÜT ÇEKİLMELİ

İşte bu nedenle Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt’ün CMK 250 ile ilgili davadan çekilmesi gerektiği belirtiliyor. Çünkü yasaya göre hakimlerin, eşleri veya 3 dereceye kadar yakınlarını ilgilendiren davalardan çekilmesi gerekiyor. Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Fazıl Hüsnü Erdem, Anayasa Paksüt’ün bu davadan çekilmesi geörüşünü destekleyerek ”Hukuki etik açısından bu davadan çekilmesi doğru olacaktır" dedi.

KANUN BUNU EMREDİYOR

Anayasa Mahkemesi’nin Kuruluş ve Görevleri Hakkındaki Kanun, Başkanvekili Osman Paksüt’ün davadan çekilmesini emrediyor. Kanunda “Anayasa Mahkemesi Başkan ve üyeleri, kendilerine ait olan veya kendilerini ilgilendiren dava ve işlere, aralarında evlilik bağı kalkmış olsa bile eşinin, kan veya sıhriyet yönünden usul ve fürunun, dördüncü dereceye kadar kan yönünden ve sıhriyeti doğuran evlilik kalkmış olsa bile üçüncü dereceye kadar sıhriyet yönünden civar hısımlarının veya aralarında evlatlık bağı bulunan kimselerin dava ve işlerine bakamazlar” hükmü yer alıyor.

bugün



Bu haber 548 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,022 µs