En Sıcak Konular

Yunanistan'dan Türk uçuşlarına tepki

15 Temmuz 2009 22:06 tsi
Türkiye'nin Ege'deki uçuşlarına sürekli engel çıkaran Yunanistan'ın Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, Ege'deki Türk uçuşlarının iki ülke ilişkilerini baltalamakla suçladı.

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Yorgo Delavekuras, “Türk savaş uçaklarının Ege'de gerçekleştirdikleri uçuşların Türk ve Yunan hükümetlerinin ilişkilerin iyileştirilmesi yönündeki niyetleriyle bağdaşmadığını" söyledi.

Delavekuras yaptığı yazılı açıklamada, "Bu gibi uygulamaların Ege'deki statüyü değiştirmeyeceğini" belirtti.

 Sözcü, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Bilindiği üzere, Türkiye'nin, Kopenhag kriterlerinin uygulanmasına ve iyi komşuluk ilkesine dayanan AB üyeliği sürecini destekliyoruz. Türkiye ile Yunanistan arasındaki ilişkiler ve bu ilişkilerin iyileştirilmesi konusunda iki hükümetin ortaya koymuş olduğu niyetleri, uluslararası hukukun her anlamına aykırı olan ve Türk savaş uçaklarının Yunan topraklarının üstünde uçma noktasına varan kabul edilemez tavırlarla bağdaşmamaktadır. Sonuçta, Ege'deki statüko bu gibi uygulamalardan etkilenmez. Aksine, Türkiye;nin ilan ettiği komşularla sıfır sorun politikasının kendiliğinden geçerliliğini kaybetmesine yol açmaktadır."

Açıklamada, "Yegane, apaçık ve basit çözüm, uluslararası hukukun Ege ile ilgili konvansiyonel çerçevesinin ve BM'nin 1982 Sözleşmesinde belirtildiği şekilde deniz hukukunun tamamının uygulanmasıdır. Uluslararası Hukuk temelinde istikşafi görüşmeleri sürdürüyoruz ve Yunanistan'ın, Ege;de kıta sahanlığının belirlenmesi konusunun uluslararası Lahey Adalet Divanı'na götürülmesi konusunda hazır olduğunu tekrarlıyoruz. Yukarıda belirtilenlere saygı çerçevesinde, Ege gerçekten bir barış denizi ve ülkelerimiz arasında dostluk köprüsü olabilir" denildi.


aa

 



Bu haber 660 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,183 µs