En Sıcak Konular

Rijkaard'ın kafasında nasıl bir 11 var?

15 Temmuz 2009 19:06 tsi
G.Saray teknik direktörü Frank Rijkaard, UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turunda FC Tobol ile yarın yapacakları ilk maç için konuştu.

Karşılaşmanın oynanacağı Tcentralny Stadı'nda basın toplantısı düzenleyen Hollandalı teknik adam, Galatasaray'ın favori olmasının sıkıntı yaratabileceğini belirtirken, ''Tabii ki Galatasaray, FC Tobol'la kıyaslanınca büyük bir takım ve büyük bir marka. Favori olmak her zaman sıkıntı yaratabilir. Rakibimiz için burada büyük bir fırsat var. Taraftarlarıyla bütünleşip, iyi oynayacaklardır. Biz de iyi organize olmalıyız. İyi oynayıp, avantajlı bir skorla dönmek istiyoruz'' diye konuştu.

Takım olarak gayet kaliteli bir ekibe sahip olduklarını ve 3 haftadır sıkı çalıştıklarını dile getiren Rijkaard, en kısa zamanda bazı şeylerin de şekilleneceğini vurgularken, ''Gençlerin ağırlıklı olduğu bir çalışma dönemi oldu. İyi bir hazırlık kampı geçti ve gençlerden nasıl yararlanacağımızı gördük. Kısa sürede kadro şekillenecek ve 24-25 oyuncuya inecek'' dedi.

''MİLLİ OYUNCULARI 90 DAKİKA KULLANAMAYIZ''

Milli takım kamplarında olmaları nedeniyle çalışmalara geç katılan oyunculara değinen Rijkaard, Kostanay'a getirdikleri milli oyuncuları FC Tobol karşısında 90 dakika sahada tutamayacaklarını kaydetti.

Milli oyuncuların özel bir çalışma programı bulunduğunu ifade eden Hollandalı çalıştırıcı, ''Hazırlık maçlarında az oynadılar. FC Tobol maçında hepsini 90 dakika oynatmak bizim için risk olur. Henüz tam olarak hazır olmadan uzun süre sahada kalmaları riskli olabilir. Bazılarıyla maça başlayıp, bazılarını ise yedek bırakabiliriz. Bizimle birlikte daha fazla zaman geçirmiş ve maç oynamış isimlere yer vermeyi düşünüyorum'' değerlendirmesini yaptı.

Kazakistanlı bir gazetecinin, Galatasaray takımında Hakan Şükür ve Okan Buruk gibi önemli isimlerin yeni dönemde kadroda bulunmadığını ve bunun kendilerini nasıl etkileyeceğini sorması üzerine Frank Rijkaard, ''Büyük futbolcuları hatırlamak güzeldir ve hatıraları hep anılacaktır. Bazıları gider, bazıları gelir. Biz şimdi genç oyuncularla çalışıyoruz. Önemli olan onların arasında da bu tip futbolcuları takımımıza katabilmek'' yanıtını verdi.

''SEZONA ERKEN BAŞLAMAK AVANTAJ DEĞİL''

Frank Rijkaard, Galatasaray'ın yeni sezona erken başlamasının kendileri için avantaj olmadığını kaydederken, ''Bazı futbolcularımız tam hazır değil. Biraz dezavantaj olabilir. Avrupa yolunda gidebildiğimiz kadar gitmek istiyoruz. Elimizden gelenin en iyisini yapacağız'' şeklinde konuştu.

Bir Kazak gazetecinin, Barcelona'daki başarılarını hatırlatması üzerine de Rijkaard, şunları söyledi:

''Barcelona'da çok güzel zamanlar geçirdim. Çok başarılar kazandım. Galatasaray'da da bunu tekrarlamak istiyorum. Sonuçta bir teknik direktörsünüz ve zaman içinde değişiklikler olabiliyor. Kulübe, futbolculara ve taraftara karşı sorumluluklarımın bilincindeyim. Yeni başarılar kazanmak istiyoruz.''

''FC TOBOL ORGANİZE BİR TAKIM''

Rakipleri FC Tobol'un maç kasetlerini seyrettiğini dile getiren Rijkaard, öncelikle rakip teknik direktör Dimitri Alekseevich Ogai'yi, oluşturduğu başarılı takımdan dolayı tebrik ederken, ''Çok organize bir takım. Kaliteli futbolcuları var. Sistemlerine uyarak oynuyorlar ve sistemlerinin dışına çıkmıyorlar. İyi bir takım'' dedi.

Teknik direktör Frank Rijkaard'a basın toplantısında da ilgi sürerken, toplantı sonrası çok sayıda kişi kendisinden imza almak ve fotoğraf çektirmek için çaba sarf etti.

aa



Bu haber 614 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,383 µs