kim kızdırdı? | " /> kim kızdırdı? | "/>

En Sıcak Konular

Rusya'yı kim kızdırdı?

15 Temmuz 2009 15:39 tsi
Rusya'yı kim kızdırdı? Ankara'da önceki gün birçok ülkeden devlet başkanı, hükümet başkanı ve temsilcilerin katılımı ile imzalanan, Avrupa'nın Rusya'ya enerji bağımlılığını azaltacak Nabucco doğalgaz boru hattı ile ilgili tartışmalar Rusya'da devam ediyor.

İnterfax haber ajansına açıklamada bulunan Rusya Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, anlaşmayı sakin karşıladıklarını belirtti.

Kaynak, "Rusya, 13 Temmuz'da imzalanan anlaşma ile ilgili sakin hareket edecek. Bize göre hiçbir doğalgaz boru hattı jeopolitik kaygılarla inşa edilmemeli. Burada ekonomik çıkarlar ön planda olmalı. Nabucco'da ekonomik çıkar yok." değerlendirmesinde bulundu.

Projenin uygulamaya geçirilmesi için aşırı derecede siyasallaştırıldığına değinen Rusya Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, "Hiçbir gerekçesi olmadığı halde, Avrupa ülkelerinin Rusya'ya bağımlılığının azaltılması konusu işlendi. Ancak, Rusya'nın 'Güney Akım' projesi Nabucco ile karşılaştırıldığında ekonomik temeli olan ve uygulanabilir bir proje." şeklinde konuştu.

Daha önce Rus basınında 'hayal' bir proje olarak tanımlanan Nabucco ile ilgili düşüncelerin de değiştiği görülüyor. Rusya'nın en çok satan gazetelerinden Komsomolskaya Pravda, "Moskova karşıtı doğalgaz birliği tamamlandı." başlığını kullanırken, bunun Rusya'ya büyük bir darbe olduğunu yazdı. Resmi gazete Rossiiskaya Gazeta da yer alan yorumda da, "Uzmanlar uzun süreden bu yana bu projenin erken doğmuş bir hayal olarak tanımlıyorlardı... Ancak, şimdi durum değişti." cümleleri yer aldı.

Zaman



Bu haber 1,016 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,453 µs