En Sıcak Konular

Gözü yaşlı anne: Başsağlığı diliyorum

0 0 0000 00:00 tsi
Gözü yaşlı anne: Başsağlığı diliyorum Ogün Samast Gazeteci Hırant Dink'i öldürdü ancak oğula en güzel yanıtı babası ve annesi veriyor... Baba Samast oğlunu ihbar etmişti... Anne Samast'ın yanıtı ise sadece oğluna değil bu cinayeti tertipleyenlere...

AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in katil zanlısı olarak gözaltına alınan 17 yaşındaki Ogün Samast’ın annesi Havva Samast, olay nedeniyle çok üzgün olduğunu belirterek, “Ailesine başsağlığı diliyorum. Ogün kendi halinde ancak sinirli ve asabi bir çocuk'' dedi. Ogün Samast’ı Hrant Dink’i öldürmeye azmettirdiği iddia edilen ‘McDonald's bombacısı’ Yasin Hayal’in annesi Huri Hayal ise, “O insanlara kıyamazdı. Zaten bombayı da insanlar için patlattı. Bu işin içinde olduğuna inanmıyorum'' diye konuştu. Oğlunun bu olaya karıştığına inanmadığını belirten baba Bahattin Hayal da, “Cinayete ben de üzüldüm. Yazık. Çoluk çocuğu var. O da aile babası. Onun için üzüldüm'' diye konuştu.

Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorgularının ardından baba Ahmet Samast ile dün öğleden sonra serbest bırakılan ve bu sabah erken saatlerde Pelitli Beldesi Cumhuriyet Mahallesi Afet Evleri’ndeki evine gelen Havva Samast, olay nedeniyle çok üzgün olduğunu ifade etti. Havva Samast, “Çok üzüntülüyüm. Çok kötü bir durumdayım. Nasıl ve niçin yaptığını bilmiyorum. Devletimiz ilgileniyor şimdi bu işle. Ailesine başsağlığı diliyorum. İnanın ki niçin yaptığını bilmiyorum'' dedi.

HER ŞEYİ BİZE SÖYLEMEZDİ

Havva Samast, Ogün’ün perşembe günü evden çıktığını da ifade ederek, “Çıkarken birşey söylemedi. Zaten kendi halinde ama sinirli ve asabi bir çocuktu. Öyle her şeyi bize söylemezdi. Biraz içine kapanıktı. Fakat bize karşı davranışları normaldi. Büyüklerine saygılıydı. Olayın ardından babasıyla televizyon izlerken onu gördük ve teşhis ettik. Eşim hemen Emniyet Müdürlüğü’ne giderek haber verdi ve Ogün’ün kendi çocuğu olduğunu söyleyerek tekrar teşhis etti. Emniyet’te ifade verdik. Daha sonra bizi bıraktılar. Daha fazla konuşmak istemiyorum. Çünkü gerçekten üzüntülüyüm'' diye konuştu.

Olayı anlatırken fenalaşan Havva Samast, komşuları tarafından sakinleştirildi. Samast’ın kollarını kolonyayla ovan komşuları, gazetecilerden evden çıkmalarını rica etti. Havva Samast, ayrıca yakınlarından ve tanıdıklardan gelen telefonları yanıtlarken de üzgün olduğu görüldü.
     
BABA 10 GÜN İZİN ALDI

Emniyet Müdürlüğü’ndeki ifadesinin ardından kayıplara karışan ve eve gelmeyen baba Ahmet Samast’ın çalıştığı Pelitli Belediyesi’nden 10 gün izin aldığı öğrenildi. Pelitli Belediye Başkanı Ömer Kayıkçı’yı arayan baba Ahmet Samast’ın, “Moralim çok bozuk. Ayrıca basın da sürekli peşimde. Bu nedenle sizden 10 gün izin istiyorum'' dediği ifade edildi. Pelitli Belediyesi’nde temizlik işçisi olarak çalışan baba Ahmet Samast’ın, Belediye Başkanı Ömer Kayıkçı’ya bile nerede bulunduğunu söylemediği vurgulandı.

Milliyet



Bu haber 573 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,989 µs