En Sıcak Konular

ABD, Pakistanlılar'a neden öldüklerini anlatacak!

15 Temmuz 2009 13:54 tsi
ABD, Pakistanlılar'a neden öldüklerini anlatacak!
ABD hükümeti, Pakistan'da büyük tepki çeken insansız uçak saldırıları konusunda yeni stratejiyi planladı: Neden öldürdüğünü anlatmak!

Amerikan hükümeti'nin Pakistan'la ilişkilerde tansiyonu yükselten insansız uçaklarla saldırılar konusunda yeni bir strateji üzerinde çalıştığı kaydedildi.

Üzerinde çalışılan yeni strateji ise, "Pakistan halkının insansız uçaklarla yapılan füze saldırılarının önemine ikna edilmesi", yani kapsamlı bir PR operasyonu..

ABD dışişleri bakanının Asya'dan sorumlu genel yardımcısı Paul Jones, Kongre'ye anlattığı yeni stratejinin, Pakistan'daki Amerikan taktiklerinin anlaşılabilmesi için başlanılacak yeni bir halkla ilişkiler girişimi olduğunu söyledi.

Amerika'nın Pakistan'daki taktikleri arasında en önemlisinin "stratejik iletişim" olduğunu savunan Jones, planın bir ayağının da yeni PR girişiminde kullanılmak üzere İslamabad'a yapılacak yardımların artırılması olduğunu ifade etti.

"Bu tür bir program, halkın Pakistan hükümetinin ve uluslararası güçlerin amaçlarını, Pakistan'a nasıl yardım edildiğini anlamasına yardım edecektir" ifadesini kullanan Jones, ülkeden yükselen tüm itirazlara rağmen insansız uçaklarla gerçekleştirilen füze saldırılarının devam edeceğini de açıklamış oldu.

Pakistan'da ve Afganistan'da yüzlerce sivilin ölümüne neden olan insansız uçak saldırılarına karşı her iki ülke de tepkiler her geçen gün artıyor.

Bu saldırıların ısrarla sürdürülmesinin, halkın hükümete karşı olan güvenini azalttığını savunan bazı Amerikalı uzmanlar ise, ABD'nin bu uygulamasının Pakistan'daki istikrarsızlığı körüklediğini ifade ediyor.

dunyabulteni



Bu haber 409 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,675 µs