En Sıcak Konular

'Ben cahilim' diyen kadına ilginç ceza

15 Temmuz 2009 11:00 tsi
Erzurum'da, elektrik sayacının mührünü bozduğu gerekçesiyle yargılanan kadına, ''Okuma yazmam yok. Cahil insanım. Bilmeden yaptım'' deyince okuma yazma ve meslek-sanat kursuna katılma cezası verildi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Şükrüpaşa Semti'nde yaşayan ev hanımı G.G, badana ustası olan eşi Kudbettin G'nin, 2 yıl önce bir süre işsiz kalması nedeniyle evinin elektrik faturasını ödeyemedi.

Erzurum Aras Elektrik Dağıtım Şirketi, birkaç aya ait faturaların tahsil edilmemesi üzerine evin elektriğini keserek sayacı mühürledi.

Bunun üzerine, G.G, 20 gün elektriksiz kaldıktan sonra ilköğretim okuluna giden 2 çocuğunun derslerini yapabilmeleri için sayacın mührünü bozarak elektriği yeniden bağladı.

Mührü bozduğu tespit edilen G.G hakkında, Aras Elektik Dağıtım AŞ ekiplerince yapılan suç duyurusu üzerine Erzurum 2. Asiyle Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

Tutuksuz yargılanan G.G. mahkemede, üzerine atılan suçlamalarla ilgili ''Okuma yazmam yok. Cahil insanım. Bilmeden yaptım'' diyerek kendini savundu.

Mahkeme heyeti bunun üzerine, G.G'ye, Denetimli Serbestlik uygulaması kapsamında ''2 yıl süreyle okuma yazma öğrenme'' ve ''meslek veya sanat edinmesini sağlamak amacıyla eğitim programına katılma cezası'' verdi.

G.G, mahkeme kararının ardından Erzurum Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen okuma yazma kursuna başladı.

-''EŞİME VERİLEN CEZA ZORUMA GİDİYOR''-

G.G'nin eşi Kudbettin G, AA muhabirine yaptığı açıklamada, astım hastası olduğunu ve bu nedenle 2 yıl önce işsiz kaldığı için bin TL'ye yakın borç biriktiğini belirterek, elektrik sayacının mühürlenmesinin ardından faturaları taksitlendirme yoluyla ödemeye başladığını iddia etti.

Daha sonra, mühür bozduğu gerekçesiyle eşi hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu anlatan Kudbettin G, ''Hastaydım. Bu yüzden çalışamadım. Eşim, çocuklarım derslerinde geri kalmasın diye suç olduğunu bilmeden elektrik sayacının mührünü bozmuş ve elektriği bağlamış. Benim çaresizliğim yüzünden eşim mahkemelik oldu. Evet okuma yazma öğrenmesi iyi bir şey ama bunu bir ceza olarak yaptırmaları onuruma dokunuyor. Eşime verilen ceza zoruma gidiyor. Bu cezayı benim çekmem lazımdı'' şeklinde konuştu.

-''EŞİM HAMİLE VE HER GÜN 4 KİLOMETRE YOL YÜRÜYOR''-

Kudbettin G, eşinin 5 ay sonra doğum yapacağını belirterek, şöyle dedi:

''Eşim hamile ve her gün 4 kilometreye yakın yol yürüyerek kursa gidiyor. Doğum zamanı geldiğinde ne yapacağız bilmiyorum. Günün büyük kısmını kursa ayırmak zorunda kalıyor. Çocuklarımın yanında kalmak zorundayım. Bu yüzden işe gidemiyorum. Yetkililerden en azından evin yakınındaki okulda bu kursun verilmesini istiyoruz. Aksi halde çok perişan olacağız.''

aa



Bu haber 522 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,634 µs