En Sıcak Konular

Canlı yayında Arda gerginliği!

15 Temmuz 2009 10:40 tsi
Adnan Polat'tan Aziz Yıldırım'a buz gibi espri.

Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor başkanları, canlı yayında merak edilen sorulara yanıt verdi. Uğur Dündar'ın sunduğu Arena programına konuk olan Aziz Yıldırım, Adnan Polat ve Sadri Şener, büyük zirvede çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Uğur Dündar, konunun UEFA Avrupa Ligi olduğunu ve Sivasspor ile Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edecekleri için Demirören ve Odyakmaz'ın programa katılmadığını belirtti.

-AVRUPA LİG'İ İÇİN DÜŞÜNCELER-

"UEFA Avrupa Lig'inden beklentileriniz nedir?" sorusuna Adnan Polat, "Galatasaray hem Süper Lig'e hemde UEFA Avrupa Lig'ine katılmaya hazırız buna mecburuz. Bunca zamandır hep kulüp kasasından gidip geliyoduk maçlara ama değiştirilen bu formatla takımlar kendini göstermek için daha çok çaba sarfedicek ve gelirleri artacak" yenıtını verdi.

Aziz Yıldırım ise "Umuyorum ki bütün takımlar Avrupa'da gidebildikleri kadar giderler. Ülkemize puan lazım bu yüzden başarılı olmalıyız. Avrupa maçlarında tek kazancımız stat gelirleriydi. Yeni formülde %40 civarın bir gelir sağlama konmakta, ekonomik olarak takımlara ek kazanç getireceği için Şampiyonlar Lig'i kadar olmasada önemli bir turnuva haline geldi" ifadelerini kullandı.

Sadri Şener, UEFA Avrupa Ligi'yle ilgili olarak, "Galatasaray ve Fenerbahçe'ye  başarılar diliyorum. Trabzonspor uzun zamandır Avrupa'da yok. Bu turnuvanın önemi konusunad taraftarlarımız pek bilgisi yok , kulübümüze büyük katkı sağlayacaklarını" dedi.

-TRANSFER HABERLERİ VE POLİTİKASI-

Transfer politikaları ve çıkan transfer haberlerine ne diyorsunuz?

Adnan Polat, "Gazetelerde yazılan transfer haberlerinden %90 yalan haber, gazeteler sayfalarını doldurmak için bu haberleri yazıyor" diyerek sitem etti.

Aziz Yıldırım, "Biz bomba transfer yapmıyoruz.Ronaldinho'yu alıcakmışız, oyuncu yıllık 12 milyon euro istiyor, 4 sene 12 milyon euro versen 48 milyon euro'ya geliyor. Bütçemizin 3'de 1'ini bir oyuncuya vermek gereksiz. Takımda hangi mevkiye oyuncu ihtiyacı varsa oraya transfer yaparız. Daum'un verdiği liste doğrultusunda bu oyuncuları almaya çalışıyoruz. Alıcamız isimler ünlü olmayabilir."

Polat şöyle devam etti:
"Aziz Yıldırım ne yapsın. İspanya'yı Avrupa şampiyonu yapmış Aragones, İspanya gol kralı Guiza'yı getirmiş oyuncular oynamıyorsa kulüp başkanlarının yapacağı birşey yok. Biz Rijkaard'la 2 yıl boyunca sözleşmesi bitene kadar devam etmek istiyoruz. Avrupa'da kupa kaldırmak için  büyük bir bütçeye ihtiyacımız var, Real Madrid'in yıllık transfer bütçesi 100 milyon euro, Real Madrid yılda 400 milyon euro harcıya ve bizim bununla rekabet etmemiz isteniyor. Hepimizin bütçesinin 5 katı bütçeleri var" dedi.

-ARDA TRANSFERİ-

Aziz Yıldırım'ın Arda Turan'ı transfer etmek istemesi haberlerine Adnan Polat'tan şok bir cevap geldi. Polat'ın,
"Sayın Aziz Yıldırım, Arda Turan'ı bizden istedi 15 milyon euro verdi, bu gerçekten çok iyi bir rakam ancak Arda Turan gerçek bir Galatasaray'lı onu Türkiye'de bir takıma satmayı düşünmüyoruz. Aziz Yıldırım'ı Arda'yla başbaşa görüştürmedik çünkü Arda'nın Aziz Yıldırım'ı Galatasaray'lı yapmasından korkuyorum" şeklindeki sözleri programda adeta şok etkisi yarattı.

Bu sırada Sadri Şener'in, teknik direktör hakkındaki esprili yaklaşımı başkanları güldürdü. Böylece programın atmosferi normale döndü.

-HAVUZ SİSTEMİ-

Aziz Yıldırım,"Geçen sezon 13 milyon 600 bin dolar, bir önceki sezon 18 milyon dolar, 200O yılında 25 milyon dolar gelirimiz vardı. Bu gelirleri daha da arttımalıyız. Çabalarımız bu yönde" ifadesini kullandı.

Adnan Polat ve Aziz Yıldırım, "(Havuz sisteminden büyük payı Galatasaray ve Fenerbahçe alıyor deniliyor) ama bir yıldız oyuncuyu bile zar zor alıyoruz" diyerek eleştiride bulundu.

-TÜRKİYE'DEKİ HAKEM HATALARI-

Aziz Yıldırım, " Geçen sezon maç başına 27 düdük alehimize çıkıyordu, lehimizede çıkıyordu ama bu hakemlerle bu lig gitmez. Bizim İBB maçında  iki tane ofsattan gol yedik ve bu hakem 2 hafta sonra yeniden maç yönetmeye başladı. Herkes hakettiği cezayı alacak." diyerek hakemlerden dert yandı.

Sadri Şener, " Aziz Yıldırım'a  katılıyorum ama Türk hakemlerine güveniyorum" ifadesini kullandı.

Adnan Polat ise " İki kulüp başkanı da haklı. Hakemlerimiz Avrupa'da hiç maç yönetimiyor buna bir son vermeliyiz" dedi.

htspor



Bu haber 572 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    12,933 µs