Nostradamus'a rakip Tatlı Cadı | " /> Nostradamus'a rakip Tatlı Cadı | "/>

En Sıcak Konular

Nostradamus'a rakip Tatlı Cadı

15 Temmuz 2009 10:06 tsi
Nostradamus'a rakip Tatlı Cadı Piyasalar, kötümser beklentilere sahip olan ekonomi profesörü Roubini'ye karşılık, iyimserliğiyle tanınan ve bir sözü ile borsaları şaha kaldıran “Tatlı Cadı” lakaplı Meredith Whitney'in analizlerine kulak vermeye başladı.

Roubini'nin piyasalardaki artan iyimserlikle ilgili olarak “Onlar filiz değil, sararan otlar” ve “Resesyon daha uzun süre bizimle” açıklamalarıyla karamsarlığa boğulan piyasalar, “Tatlı Cadı” olarak bilinen ABD'li piyasa uzmanı Meredith Whitney'in banka analizleriyle nefes aldı.

BİR SÖZÜ İLE BORSALARI CANLANDIRDI

Kriz öncesi tahminlerinin tutması ile piyasalarda ikinci Nouriel Roubini gözüyle bakılan ABD'li piyasa uzmanı Meredith Whitney'in iyimser beklentileri yurtdışı piyasalarda ciddi bir atağa neden oldu. Roubini'nin aksine piyasalara ilişkin iyimser beklentilere sahip olan Whitney, önceki gün Goldman Sachs hisseleri ile ilgili olarak “Hisselerin kısa vadede en az yüzde 15'lik bir getiri sağlayabileceğini” söylemişti.

“BOĞA PİYASASI HİSSESİ” DEDİ

Ayrıca yine kendisinin yönettiği Meredith Whitney Advisory Group, bankacılık kuruluşu Goldman için yatırım tavsiyesini “al”dan “nötr”e yükselttiğini açıkladı. Kuruluşun değerlendirmesinde ayrıca hisseler için “ayı piyasasında boğa piyasası hissesi” tanımı yapıldı. Bu analizin ardından uzun süredir yönünü aşağı çevirmiş olan küresel piyasalarda yeni bir yükseliş hareketi yaşandı. Whitney'in analiziyle beraber Goldman Sachs hisseleri yüzde 5,3'lük bir artış kaydederken, S&P bankacılık endeksi de yüzde 6,5 oranında yükseldi.


'Cadı' iyimser, 'Kahin' kötümser

Roubini (Nostradamus): Krizleri önceden bilmesiyle ünlü 'kahin' lakaplı ekonomist Nouriel Roubini, son 50 yılın en kötü resesyonunun uzayabileceğini çünkü tüketicilerin ev fiyatlarındaki düşüşün sona erdiğine dair pek işaret göremediğini belirtiyor. Roubini ayrıca piyasalardaki iyimserlik filizlerinin yeşermeye başladığı yorumlarına karşılık olarak “Ne filizi? Onlar sararmış otlar” yorumunda bulunmuştu.

Whitney (Tatlı Cadı): Whitney, iyimser banka analizleriyle piyasalara soluk getirdi. Tatlı Cadı, önceki gün Goldman Sachs hisseleri ile ilgili olarak, hisselerin kısa vadede en az yüzde 15'lik bir getiri sağlayabileceğini söyledi. Kendisinin yönettiği Whitney Advisory Group, bankacılık kuruluşu Goldman için yatırım tavsiyesini nötr'den al'a yükseltti. Kuruluşun değerlendirmesinde hisseler için 'ayı piyasasında boğa piyasası hissesi' tanımı yapıldı.

yenişafak



Bu haber 947 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,480 µs