Ankara'nın kalbi duracak! | " /> Ankara'nın kalbi duracak! | "/>

En Sıcak Konular

1 Ağustos'ta Ankara'nın kalbi duracak!

15 Temmuz 2009 09:09 tsi
1 Ağustos'ta Ankara'nın kalbi duracak! Başkent'i 1 Ağustos'tan itibaren zor günler bekliyor. CHP'li Çankaya Belediyesi'nin açtığı davayı karara bağlayan Ankara 3. İdare Mahkemesi şok bir karara imza attı.

CHP yargıya gitti, Ankara'nın kalbi olan kavşak kapatılıyor 
 
 

TBMM, Bakanlıklar ve Genelkurmay Başkanlığı gibi önemli kurum ve kuruluşların geçiş noktasında bulunan Akay Kavşağı, kapatılıyor. CHP'li Çankaya Belediyesi'nin açtığı davayı karara bağlayan Ankara 3. İdare Mahkemesi, kavşağı imar planına aykırı olduğu gerekçesiyle iptal etti. Başbakan Tayyip Erdoğan kararı 'hayret verici' olarak nitelendirdi.  
 
Başkent'i 1 Ağustos'tan itibaren zor günler bekliyor. 10 yıl önce yapılan ve Ankara'nın trafiğini rahatlatan kavşak, yargı kararıyla kapatılıyor. Ankara 3. İdare Mahkemesi, CHP'li Çankaya Belediyesi'nin açtığı davayı karara bağladı. Mahkeme; TBMM, Bakanlıklar ve Genelkurmay Başkanlığı gibi önemli kurumların geçiş noktasında bulunan Akay Kavşağı'nı imar planına aykırı olduğu gerekçesiyle iptal etti. Bunun üzerine Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, 1 Ağustos'tan itibaren kavşağın bariyer konularak kapatılması ve vatandaşların billboardlarla bilgilendirilmesini oyçokluğuyla kabul etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, "Trafik felç olacak. CHP ve Çankaya Belediyesi, yaptıklarıyla iftihar etsin. Halka hizmet değil, eziyet ediyorlar." dedi.

Çankaya Belediyesi'nin nazım ve uygulama imar planına aykırı olduğu gerekçesiyle açtığı dava, projenin iptali ile sonuçlandı. 1 Temmuz'da tebliğ edilen mahkeme kararını önceki günkü belediye meclisi gündemine getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, belediye binasında basın açıklaması yaptı. Gökçek, konuyla ilgili Başbakan'ı bilgilendirdiğini, Erdoğan'ın kararı hayretle karşıladığını söyledi. Kavşağın kapatılmasının kimseye fayda sağlamayacağını belirten Gökçek, Ankara trafiğinin felç olacağını ifade etti. Mahkemenin bire karşı 2 oyla kararı aldığına dikkat çeken Gökçek, mahkeme başkanı Bedrettin Işıldak'ın karara muhalif olduğunun altını çizdi. Akay Kavşağı'nın Ankara'nın en önemli noktası olduğuna işaret eden Başkan Gökçek, şöyle devam etti: "Kavşak yapılmadan önce araçlar bir saat bekliyorlardı. Şimdi en yoğun olduğu saatlerde bile en fazla 3-4 dakika bekleniyor. CHP'li Çankaya Belediyesi bağnaz bir tutum sergiliyor. Vatandaşın mağdur olmaması için her türlü bilgilendirmeyi yapacağız. Bu da en büyük hakkımız. Kendimi bu karardan dolayı hiçbir şekilde sorumlu görmüyorum. Halkımdan, davayı açanlar adına özür diliyorum." Gökçek, kararın iptali için Danıştay'a başvuracaklarını ve yürütmeyi durdurma kararının çıkmasını umduklarını sözlerine ekledi.

Bu arada konuyla ilgili basın açıklaması yapan Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, çözüm yollarına açık olduklarını aktardı. Davayı çekmeyi düşünmediklerini vurgulayan Tanık, Büyükşehir Belediyesi'nin kaynak aktarması durumunda kavşağı planlara uygun hale getirebileceklerini bildirdi. Tanık, kavşağın kapatılması durumunda Ankaralının kendisine yeni bir yol bulacağını kaydetti.


Taksiciler kamera şakası sandı

Karara en sert tepki sürücülerden geldi. Yolcu bulmak için Kızılay'da sık sık Akay Kavşağı'nı kullanan bir taksici, "Valla, kapanırsa yandık. Kararı iyi karşılamıyorum. Akay'ın durumu çok iyi. Yollar düzenli. Akay Kavşağı çok güzel. Kesinlikle kapanmaması gerekir." dedi. Kavşağın kapatılma kararını kamera şakası sanan bir başka taksici ise şunları ifade etti: "Şaka, kamera şakası mı? Ne yapacaklar ki alt tarafı o zaman? Üzüldüm. Her tarafı kapatsınlar. Kendileri geçsin, bizlere yer yok kardeş."

Yapımına 1998 yılında başlanan Akay Kavşağı, Çankaya Belediyesi ve bazı meslek odaları tarafından sık sık eleştirilmişti. Kavşak, Ankara'nın önemli kurumlarının bulunduğu yerde trafiğin rahatlamasını sağladı. Ancak Çankaya Belediyesi, kavşağın kapatılması için idari mahkemeye başvurdu.

zaman



Bu haber 555 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,828 µs