En Sıcak Konular

Rusya, Sivastopol'u bırakmıyor

14 Temmuz 2009 20:12 tsi
Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev, Ankara'da Nabucco imzalarının atıldığı gün, Gürcistan'ın Güney Osetya bölgesine sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi.

Burada zafer kazanmış komutan edası ile karşılanan Medvedev, bugün de stratejik askeri üssün bulunduğu Novorossiysk'e gitti. Rusya Savunma Bakanı Anatoli Serdyukov ve Rusya Genelkurmay Başkanı Nikolay Makarov'la birlikte üstte incelemelerde bulunan Medvedev, silahlarla yakından ilgilendi.

Moskova adlı ağır kruvazörde incelemelerde bulunan Rusya lideri, geminin teknik özellikleri ile ilgili bilgi aldı. Üstte bulunan askerlerle birlikte karavanadan yemek yiyen Medvedev, askerlere moral verdi. Moskova kruvazörü Rusya'nın Gürcistan'a gerçekleştirdiği operasyonda 9-12 Ağustos tarihlerinde görev almıştı.

Novorossiysk üssünün, Rusya'nın Karadeniz Filosu için ana üs olarak geliştirilmesi planlanıyor. Ek liman inşaatları ile birlikte üstte 80 savaş gemisi aynı anda bulunabilecek. Medvedev dün yaptığı açıklamada da ordunun modernizasyon çalışmaları için krize rağmen, herhangi bir geri adım atılmayacağını belirtmişti.

Bugün basın mensuplarının sorularını cevaplayan Makarov da, Rusya'nın Ukrayna'nın Sivastopol bölgesinde bulunan üssü boşaltmayı düşünmediklerini açıkladı. Makarov, "Biz Sivastopol'dan ayrılma yönünde bir çalışma yapmıyoruz. 2017'ye kadar zaten anlaşmamız var. Bundan sonrası için de olayların farklı yönde gelişebilir." dedi. Makarov, olumsuz bir durum olduğunda da Karadeniz Filosu'nun Novorossiysk'e taşınabileceğini belirtti.

Zaman

 



Bu haber 801 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,653 µs