şaşırtan teklif | " /> şaşırtan teklif | "/>

En Sıcak Konular

Genel başkanlık için şaşırtan teklif

14 Temmuz 2009 17:31 tsi
Genel başkanlık için şaşırtan teklif Abdüllatif Şener, Türkiye Partisi'ni kurmadan 3 gün önce, kamuoyunun tanıdığı bir isme "gel genel başkan ol" dedi. Teklif götürdüğü isim ise başka partiden genel başkan adayı.

Abdüllatif Şener’in Türkiye Partisi’ni kurmadan önce yaptığı çalışmaların bir kısmı gündemde bomba etkisi yaratacak.

Şener, bu çalışmalar sürecinde birçok isimle görüşürken genel başkanlık teklifini kime yaptı? 25 Mayıs’ta kurduğu Türkiye Partisi’yle Abdüllatif Şener siyasi hayatını yeni bir kulvara taşıdı.

Benim yerime sen genel başkan ol

Abdüllatif Şener, partinin kurulmasına üç gün kala, Ahmet Reyiz Yılmaz’a genel başkanlık teklifinde bulundu. Yılmaz, yöneltilen teklifi “MHP Genel Başkan Adayı olacağım, senin partinde yer alamam” diyerek reddetti. Lakin, Ahmet Reyiz Yılmaz’ın verdiği ret cevabından sonra Türkiye Partisi lansmanına katılması dikkat çekti.

Teklif yapıldığında yanında bulunan iki kişi

Türkiye Partisi’nin kuruluş dilekçesinin verilmesine birkaç gün kalmıştı ki; Şener’in Genel başkanlık için Yılmaz’a teklif etmesinin nedeni olarak bir takım şeyler konuşulmaya başlandı. Nedenlerden ilki Parti hareketi içerisinde Şener’in başarılı olamayacağı endişesine kapılması, ikincisi de istediği kişileri yanına getirememesinin yarattığı hayal kırıklığı.

Çankaya Turan Güneş Bulvarı Oran sitesinde bulunan Yılmazlar Grup’a ait Holding binasında sabah saat 10:30'da bir araya gelen Abdüllatif Şener, AK Parti Eski Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Abdülbaki Türkoğlu ve Ahmet Reyiz Yılmaz’ın ne konuştuklarını Cafesiyaset araştırdı ve buldu.

Prof. Dr.Abdülbaki Türkoğlu ile konuşan Cafesiyaset ekibi olayı sordu ve değerlendirmesini istedi. Türkoğlu “Evet Ahmet Bey’in ofisinde O’na 22 Mayıs’ta Genel Başkanlık teklifinde bulundu ama hayır cevabı aldı.” diyerek araştırdığımız olayı doğruladı.

Yılmaz neden Genel Başkanlık teklifini reddetti?

Cuma saatine kadar süren, 2,30 saatlik görüşmede Türkiye Partisi’nin Genel Başkanlığı teklifi yapılan Ahmet Reyiz Yılmaz’ın kendisine telefonla ulaşarak konuyu sorduk.

Önce konuşmak istemeyen Yılmaz, holding binasında bu teklifin yapıldığını ve kendisinin bunu kabul etmediğini doğruladı.

Ahmet Reyiz Yılmaz; Şener’in teklifini, “MHP’ye Genel Başkan Adayı olacağım düşüncesini ben çok önceden kafamda şekillendirdim” diyerek cevapladı. Yılmaz “benim Abdüllatif Şener’le kişisel arkadaşlığım var bunu inkar edecek değilim. Ama Genel Başkanlık teklifini ben kabul etmedim.

Çünkü benim MHP içerisinde devam eden bir misyonum var. Şener’le siyasi bir birlikteliğimiz yok. Centilmence  bana genel başkanlık teklifi yapıldı. Önce Şener tarafından sonra da çevresinde bulunan arkadaşlar tarafından ama ben istemedim.”

Cafesiyaset



Bu haber 903 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,165 µs