En Sıcak Konular

Zahid Akman'dan açıklama

14 Temmuz 2009 16:44 tsi
Zahid Akman'dan açıklama "Hürriyet Gazetesi yalan haber yaptığı gerçeğini saklamak ve kamuoyunu yanıltmak için iftiralarına devam ediyor" diyen Zahid Akman, şahsıyla ilgili yapılan haber hakkında bir tekzip metni yayınladı. İşte o açıklama:

BASIN AÇIKLAMASI
Hürriyet Gazetesi’nin, 14 Temmuz 2009 tarihli nüshasında da hakkımdaki iftiralara devam ettiği esefle görülmüştür.

Bilindiği üzere Hürriyet Gazetesi’nin 5 Eylül 2008 tarihli nüshasının manşetinde şahsımın Almanya’ya girişinin yasaklandığı iddia edilmiştir. Hürriyet’in yalan haberindeki iddia aynen şöyle idi “…RTÜK Başkanı Akman’a Almanya’ya giriş yasağı konduğu ortaya çıktı. Akman mali suçtan dolayı 5 yıl Almanya’ya giremeyecek”.

Avukatım tarafından Almanya’ya girişimin yasaklanıp yasaklanmadığı konusunda araştırma yapılmış ve Hürriyet’te yayınlanan iddianın doğru olup olmadığı Alman makamlarına sorulmuştur. Maın-Taunus- Kreıs Kaymakamlığı Yabancılar Dairesince avukatıma mail olarak gönderilen cevapta, avukatımın 05.09.2008 tarihli başvuru yazısı ilgi tutularak “oturum yasasının 11. maddesi gereği sadece sınır dışı etme, oturum yasağı veya geri göndermeden kaynaklanan ülkeye giriş yasağı yoktur ve kararı da alınmamıştır.” denilmiştir.

Bu habere ilişkin olarak Alman makamlarının verdiği cevap oldukça açıktır, hakkımda sınır dışı etme, oturum yasağı, ülkeye giriş yasağı yoktur ve böyle bir karar da alınmamıştır. Yani Hürriyet Gazetesi’nin 5 Eylül 2008 tarihli haberi Alman makamları tarafından yalanlanmıştır.

Şahsımla ilgili olarak avukatıma gönderilen maili tahrif ettiğim iddialarına gelince; tarafıma mail ile iletilen belgeyi tahrif etmiş değilim sadece Hürriyet Gazetesi’nin 5 Eylül 2008 tarihli haberindeki iddialarla ilgili olmayan bölümü avukatımın adres bilgilerini ve şahsi bir bilgiyi içerdiği için kamuoyu ile paylaşmamayı uygun gördüm.

Bu mailin kamuoyu ile paylaşmadığım bu bölümde ise “müvekkilinize karşı görülmekte olan ceza davasından dolayı giriş değerlendirme (giriş mülahaza) kaydı bulunmaktadır bu ise Almanya’ya girişte görülen ceza davası durumunu verecekleri kararda dikkate alacakları anlamını taşır” ifadesi yer almaktadır.

Aslında bu paragrafın içeriği de Hürriyet Gazetesi’nin 5 Eylül 2008 tarihli iddiasını yalanlamaktadır. Bu paragrafta Almanya’ya giriş ve çıkışıma ilişkin bir yasak olmamakla beraber bu hususta karar verilirken belirtilen hususu dikkate alacakları bildirilmiştir.

Akıl, insaf ve izan sahibi herkes bu belgenin içeriğinin Hürriyet Gazetesi’nin iddialarını tümüyle yalanladığını görecektir. Şahsım hakkındaki bir mektubun kamuoyu ile paylaştığım ve paylaşmadığım tüm bölümleri Hürriyet Gazetesi’nin hakkımdaki haberin gerçeğe aykırı olduğunu, yalan olduğunu açıkça ortaya koymaktadır.

Hakkımdaki maili tahrif ederek mahkemeye sunduğum ve tekzip kararı aldığım iddia edilmektedir. Hürriyet Gazetesi’nin 5 Eylül 2008 tarihli haberini tekzip eden Ankara 5. Sulh Ceza Mahkemesi’nin 2008/1229 tekzip kararının gerekçesinde şahsım ile ilgili bu mailden hiç bahsedilmemektedir.

Ankara 5. Sulh Ceza Mahkemesinin 2008/1229 tekzip sayılı kararının gerekçesinde “05.09.2008 tarihli Hürriyet Gazetesi’nin 1.sayfasında ana başlıkla büyük puntolarla “ALMANYA’YA GİRİŞİ YASAK” başlığı ile başlayan haberde Zahid AKMAN’ın resmi de konulmak suretiyle Almanya’ya giriş yasağı konduğu ortaya çıktı. “…Akman mali suçtan dolayı 5 yıl Almanya’ya giremeyecek” diye devam eden haberde Alman resmi makamlarından bu konuda resmi bir bilgi alamadıklarını belirtmiş iseler de; yazının başlığı ile gerçekte böyle bir yasağın konduğu algılanacak şekilde haber yapıldığı, bunun da resmi bir kayda dayandırılamadığı, dolayısıyla kişinin haklarını ihlal eder nitelikte, rencide eder nitelikte olduğu anlaşılmış olmakla talebin kabulünü gerektirmiş olup 5187 sayılı Basın Kanununun 14. maddesi uyarınca talebin kabulüne karar verilmiştir. “ denilmektedir.

Yani mahkeme söz konusu habere ilişkin tekzip kararını; Hürriyet Gazetesi’nin hakkımda böyle bir yasağın konduğu algılanacak şekilde haber yaptığı ancak bu iddiasını resmi bir kayda dayandırılamadığı için vermiştir.

Hürriyet Gazetesi tekzibe konu haberinde; hem Almanya’ya 5 yıl girişimin yasak olduğunu iddia etmiş, hem de Alman resmi makamlarından bu konuda resmi bir bilgi alamadıklarını bildirmiştir. Mahkeme bu çelişki sebebi ile haberi hukuka ve gerçeğe aykırı bulmuştur.

Alman resmi makamlarından bu konuda bir bilgi almadıkları halde mesnetsiz ve hakkımdaki gerçeğe aykırı bu iddiaları manşete taşıdığı için aleyhine tekzip kararı verilen Hürriyet Gazetesi hala yalan haber yaptığı gerçeğini saklamak ve kamuoyunu yanıltmak için iftiralarına devam etmektedir.

İddialara ilişkin gerçekler açıkladığım gibi olup takdiri kamuoyuna bırakıyorum.
AYKUT ZAHİD AKMAN 



Bu haber 571 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,567 µs