En Sıcak Konular

Baykal'a asker elbisesi

14 Temmuz 2009 14:14 tsi
CHP'nin askere sivil yargının yolunu açan yasa değişikliğini Anayasa Mahkemesi'ne götürmesini eleştiren bir grup kadın, CHP lideri Deniz Baykal'a asker elbisesi gönderdi.

Baykal ve CHP'yi ordunun partisi gibi davranmakla eleştiren kadınlar, Baykal'ın siyaseti bırakarak orduda asker olarak görev yapması gerektiğini savundu.

Kendilerine "Anti-militarist" kadınlar adını veren ve aralarında eski İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şube Başkanı Hürriyet Şener ve Eren Keskin, sanatçı Zeynep Tambay, yazar Leman Yurtsever'in de bulunduğu yaklaşık 20 kadın, CHP Lideri Deniz Baykal'ı protesto etti. Galatasaray Meydanı'nda toplanan kadınlar adına açıklama yapan Avukat Eren Keskin, Anti-militarist kadınlar olarak yaşamlarının her alanına yayıldığını öne sürdükleri militer ve erkek egemen değer yargılarından bıktıklarını söyledi. En çok da militer değer yargılarını sürekli yaymaya çalışan ve sivil olduklarını iddia eden politikacılardan sıkıldıklarını belirten Keskin, "Bunların en başında CHP Genel Başkanı Deniz Baykal geliyor. Bu gün adına ne dersek diyelim ister Özel Harp Dairesi, ister Kontrgerilla, ister Ergenekon, Türkiye'nin iç ve dış siyasetine yön veren bu gizli yapının tartışılmaya başladığı günlerdeyiz. Deniz Baykal açıkça, binlerce ölümden, gözaltında kayıptan, yakılan köylerden sorumlu olan bu gizli teşkilatın avukatı olduğunu açıkça ilan etti. Ardından tüm konuşmalarında üniformasız bir asker gibi militarizmi savunmaya devam etmekte." dedi.

Baykal'ın en son "Darbeci generallerin" sivil mahkemelerde yargılanmasını sağlayacak yasaya karşı çıkmasının bardağı taşıran son damla olduğunu kaydeden Keskin sözlerini şöyle sürdürdü: "Bizler Türkiye'de yargının sivilleşemediğini çok iyi bilenlerdeniz. Ancak asker ve sivil yargı farkının bu yapıyı güçlendirdiğini de iyi biliyoruz. O nedenle Baykal'ın tavrını son derece ironik bulmaktayız. Deniz Baykal sivil siyasete hiç yakışmıyor. Bizler içinde bulunduğumuz durumu ona hatırlatmak üzere kendisine bir asker elbisesi gönderiyor ve artık militarizmin 'emir eri' olmaktan vazgeçmesini öneriyoruz."

Asker elbisesinin Baykal'a çok yaşayacağını düşündüğünü belirten Keskin, bunun ancak bir 'er' kıyafeti olabileceğine karar verdiklerini de belirterek, "Baykal çünkü bir emir eri gibi davranıyor." şeklinde konuştu.

Keskin'in ardından söz alan sanatçı Zeynep Tambay, Cumhuriyet Halk Partisi ve Deniz Baykal'ın ordunun partisi gibi hareket ettiğini ve düşündüğünü iddia ederek, "Onun için Baykal'ın yeri ordudur. Bu küçük rütbeyle başlayıp çok kısa zamanda Genel Kurmay Başkanı olacağına inanıyorum." diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından kadınlar, Baykal'a gönderecekleri er kıyafetini basın mensuplarına gösterdi. Ardından gurup Galatasaray Postanesi'ne giderek, asker kıyafetini Baykal'a gönderdi.

Bu arada gurubun asker kıyafetini bir sinema setinden aldıkları öğrenildi.

(CİHAN) 



Bu haber 714 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,279 µs