En Sıcak Konular

ETÖ sanığına sağlık raporu ayarı

14 Temmuz 2009 12:13 tsi
"Ergenekon" soruşturmasının 2. iddianamesi sonucu tutuklanan emekli Albay Arif Doğan sağlık raporuyla cezaevinden kurtuluyor...

"Ergenekon" soruşturmasının 2. iddianamesi sonucu açılan davanın tutuklu sanıklarından emekli Albay Arif Doğan hakkında verilen sağlık raporunda, cezaevi şartlarında tedavi ile şifa bulamayacağı belirtildi.

Soruşturma kapsamında 15 Ağustos 2008 tarihinde Ankara'da tutuklanan emekli Albay Arif Doğan'ın halen Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesinin 1. Dahiliye bölümünde tedavisi devam ediyor.

Müvekkillerinin hastalığının belirlenmesi ve tedavisiyle ilgili Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesinden Doğan'ın avukatlarının rapor istemesi üzerine, hastanenin Sağlık Kurulu Başkanlığınca bir rapor düzenlendi.

Raporda, Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkındaki Kanun'un 16. maddesine göre, Doğan'ın hastalığının özelliği nedeniyle hapishane şartlarında hayatını sürdürmesinin mümkün olup olmadığının tespit edilmesinin istendiği hatırlatıldı.

Doğan'ın iç hastalıkları, göz, ortopedi, kardiyoloji ve psikiyatri alanlarında muayene edildiği ifade edilen raporda, hastada "dördüncü aşamada kalp yetmezliği, koroner arter hastalığı, geçirilmiş koroner by-pass operasyonu, koroner stent uygulaması, diabet, orta derecede işitme kaybı, diyabete bağlı görme bozukluğu, sol ayakta daha şiddetli olan düşük ayak sendromu ve anksiyete bozukluğu"nun tespit edildiği kaydedildi.

Raporun sonuç bölümünde ise "mevcut hastalıklar tedavi ile sonlandırılacak tipte değildir. Halen içinde bulunduğu tedavi koşulları kişide psikolojik sıkıntı ve stres kaynağıdır. Tedavisinin sağlıklı yürütülmesine engeldir. Rahatsızlıkları cezaevi koşullarında tedavi ile şifa bulamaz" denildi.


Kaynak: AA




Bu haber 576 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,466 µs