En Sıcak Konular

Ankara'da 5,5 yılda 44 kişi boğuldu

14 Temmuz 2009 10:44 tsi
Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Faruk Kurutuz, Ankara çevresindeki baraj, göl ve göletlerin yüzmek için elverişli olmadığından girilmemesi gerektiğini söyledi.

Kurutuz yaptığı açıklamada, yaz mevsimi ve aşırı sıcaklar nedeniyle vatandaşların serinleme amacıyla baraj, göl ve göletleri tercih ettiğini belirtti.
Bu tür yerlere giren kişilerin boğulma riski altında olduklarını ifade eden Kurutuz, özellikle küçük yaşta ve yüzme bilmeyen çocukların bu riski daha fazla taşıdıklarını kaydetti.

Ailelerin çocukları yalnız bırakmamalarını ve baraj, göl ve göletlere göndermemeleri konusunda uyaran Kurutuz, Ankara çevresindeki baraj, göl ve göletlerin yüzmek için elverişli olmadığından girilmemesi gerektiğini söyledi.

Havaların ısınmasıyla birlikte boğulma olaylarındaki artışa dikkati çeken Kurutuz, “Tüm aileleri ve gençlerimizi buralarda suya girmemeleri konusunda uyarıyoruz. Vatandaşlarımıza, piknik alanlarındaki baraj, göl, gölet, akarsu ve su birikintilerinden, can güvenliği açısından uzak durmalarını tavsiye ediyoruz” dedi.
İtfaiye Daire Başkanlığı bünyesindeki 6 kişiden oluşan Su Altı Arama ve Kurtarma Timi'nin boğulma olaylarına müdahale ettiğini belirten Kurutuz, Ankara'da 5,5 yılda 40 kişinin boğularak yaşamını kaybettiğini bildirdi.

Başkentte, 2004 yılında 12, 2005'te 14, 2006'da 4, 2007'de 4, 2008'de 6, 2009 yılının ilk 6 ayında ise 4 kişinin suda boğulma sonucu hayatını kaybettiğini belirten Kurutuz, bu tür olayların yaşanmaması için dikkatli olunması gerektiğini söyledi.

A.A.



Bu haber 622 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,047 µs