Darwin ırkçılığı körükledi | " /> Darwin ırkçılığı körükledi | "/>

En Sıcak Konular

Alev Alatlı: Darwin ırkçılığı körükledi

14 Temmuz 2009 09:15 tsi
Alev Alatlı: Darwin ırkçılığı körükledi 

Evrim teorisyeni Darwin'i ırk ayrımcılığını körüklemekle suçlayan Alev Alatlı, din tanımı ile ilgili de çarpıcı ifadeler kullandı.

TRT 2'de program yapan Alev Alatlı, evrim teorisyeni Darwin'i ırk ayrımcılığını körüklemekle suçlarken din tanımı ile ilgili de çarpıcı ifadeler kullandı.   

TRT 2’de yayınlanan Gürkan Hacır'ın hazırlayıp sunduğu “Alev Alatlı İle Hadi Baştan Alalım” programında konuşan yazar Alev Alatlı çarpıcı iddialarda bulundu.

18O0’lerde Avrupa’da 3 kişinin (Karl Marx, Friedrich Nietzsche, Charles Darwin) aydınlanmadan kopuşu sağlayan unsurlar olduğuna temas eden Alatlı, özellikle Darwin’in ırk ayrımcılığını körükleyen sorumsuz, ağzından çıkanı kulağı duymayan bir adam olduğunu belirtti.

Cemil Meriç’in tanımıyla Darwin’in oryantalizmin keşif kolu olan biri olduğunu ifade eden yazar Alev Alatlı Nietzsche içinse şunları söyledi:

NİETZSCHE ŞİRK’İ İLAN ETTİ

Nietzsche, doğrudan tanrının ölümünü ilan etti. Bunun İslam’daki karşılığı şirktir. İyi ve kötünün dinden gelen önyargı olduğunu söyledi. Nihilizm buradan çıkmıştır. Bu akımdan dolayı birçok aydın intihar etti. Bütün sorumluluğu tanrıdan alıp insana verdiler. Akıl ve mantığı sadece insana yüklediler. Fakat bu akıl ve mantık da insanlığı esenliğe götürmedi. Örneğin 1. Dünya Savaşı, 2. Dünya Savaşı, atom bombası…

HRİSTİYANLIK VE YAHUDİLİĞİN DOLARLARI BİRBİRİNE KARIŞIYOR

Hristiyanlık ve Yahudiliğin yakın olmasının sebeplerine de değinen Alatlı, her iki dinin ekonomilerinin ortaklığına vurgu yaparak “dolarları birbirine karışıyor” dedi. Bir diğer sebebinse Müslüman toplumların İslam’ı tanıtamaması olduğunu belirten usta yazar, “oysaki aydınlanmada olan zaten Kur’an’ın kendisinde var” diye konuştu.

DEVLET İMAMA HUTBE VERMEMELİ DİYORSAK MAAŞ DA VERMEMELİ

Müslüman sayısı diğer dinlere göre artmaktadır diyen Alev Alatlı “devlet imama hutbeyi vermemeli diye düşünüyorsak maaşı da vermemeli diye düşünmeliyiz” diyerek Batı’da kiliselerin kendi malları ile idamelerini gerçekleştirdiği vurgusu yaptıktan sonra bu konudaki sözlerini şöyle tamamladı: Kilise bir derebeyidir, bir ağadır.

MUSUL PETROLÜNÜN YÜZDE KAÇI ARAP’A, KÜRT’E GİDİYOR

 “Zengin eşittir daha iyi midir? Belçika, Danimarka ya da Hollanda diyelim, eğitim masraflarını hangi sömürgelerinden karşılıyor. Musul petrolünün yüzde kaçı Arap’a, Kürt’e gidiyor. Ama bu, çoğu kimsenin hoşuna gidiyor. Bu yoldan dine (İslam) yükleniyorlar. İslam ülkeleri emperyalist olmadıklarından yokluk çekiyorlar. İslamiyet sadece kendini savunuyor” diyen Alatlı aksi halde hangi İslam ülkesinin iyi şartlarda olmayı, iyi eğitim haklarına sahip olmayı istemeyeceğine sorgulayarak vurguda bulundu.

haber7

 



Bu haber 1,161 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,673 µs