En Sıcak Konular

Şener kime başkanlık teklif etti?

14 Temmuz 2009 09:10 tsi
Şener kime başkanlık teklif etti?

Şener partiyi kurmadan 3 gün önce 22 Mayıs'ta kime genel başkanlık teklifi götürdü? Ve MHP'den şimdi aday olan bu kişi Şener'e ne dedi?

25 Mayıs’ta Türkiye Partisi’ni kurarak siyasi hayatına yeni bir kulvar açan Abdüllatif Şener’in partiyi kurmadan önce yaptığı bazı çalışmalar gündeme bomba etkisi yapacak.. Şener partisi ile ilgili birçok isimle görüşme yaparken genel başkanlık sürecini bir isme teklif etti.

Benim yerime sen genel başkan ol
Abdüllatif Şener Türkiye Partisi’ni kurduğu günden 3 gün önce Çankaya’da partisinin genel merkezinin hemen yanında bulunan ofiste Genel Başkanlık teklifini MHP Genel başkan adayı olan Ahmet Reyiz Yılmaz’a yaptı.

Yılmaz’a 22 Mayıs günü partinin genel başkanı sen ol teklifinde bulunduğunda ise aldığı cevap onu üzdü. 'MHP Genel Başkanı adayı olacağım senin partinde yer alamam' diyerek teklifi reddeden Yılmaz’ın daha sonra Türkiye Partisi’nin lansmanına katılması dikkat çekmişti

Teklif yapıldığında sadece Prof. Dr.Abdülbaki Türkoğlu ve Ahmet Reiz Yılmaz vardı
Türkiye Partisi’nin kuruluş dilekçesinin verilmesine birkaç gün kaldığı bir dönemde Şener’in Genel başkanlık teklifini Ahmet Reyiz Yılmaz’a götürmesinin nedeni olarak kendisinin de artık parti hareketi içerisinde başarılı olamayacağı endişesinin hakim olduğu ve istediği kişileri yanına getiremediği düşüncesinin neden olduğu konuşuluyor.

Çankaya Turan Güneş Bulvarı Oran sitesinde bulunan Yılmazlar Grup’a ait Holding binasında sabah saat 10:30'da bir araya gelen Abdüllatif Şener, AK Parti Eski Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Abdülbaki Türkoğlu ve Ahmet Reyiz Yılmaz’ın ne konuştuklarını Cafesiyaset araştırdı ve buldu.

Prof. Dr.Abdülbaki Türkoğlu ile konuşan Cafesiyaset ekibi olayı sordu ve değerlendirmesini istedi. Türkoğlu “Evet Ahmet Bey’in ofisinde O’na 22 Mayıs’ta Genel Başkanlık teklifinde bulundu ama hayır cevabı aldı.” diyerek araştırdığımız olayı doğruladı.

Yılmaz neden Genel Başkanlık teklifini reddetti?
Oran sitesinde saat 10.30’dan Cuma saatine kadar süren ,2,30saatlik görüşmede Türkiye Partisi’nin Genel Başkanlığı teklifi yapılan Ahmet Reyiz Yılmaz’ın kendisine telefonla ulaşarak konuyu sorduk.

Önce konuşmak istemeyen Yılmaz holding binasında bu teklifin yapıldığını ve kendisinin bunu kabul etmediğini doğruladı.

Ahmet Reyiz Yılmaz Şener’in Genel Başkanlık teklifini ise MHP’ye Genel Başkan Adayı olacağım düşüncesini ben çok önceden kafamda şekillendirdim diyerek cevapladı. Yılmaz “benim Abdüllatif Şener’le kişisel arkadaşlığım var bunu inkar edecek değilim. Ama O’nun bana Genel Başkanlık teklifini ben kabul etmedim. Çünkü benim MHP içerisinde devam eden bir misyonum var. Şener’le siyasi bir birlikteliğimiz yok. Centilmence bana genel başkanlık teklifi yapıldı. Önce Şener tarafından sonra da çevresinde bulunan arkadaşlar tarafından ama ben istemedim.”

Yılmaz MHP’de olmasına rağmen neden Şener’in tanıtım toplantısına katıldı
Şener’in Türkiye Partisi’nin Genel Başkanlığını reddeden Ahmet Reyiz Yılmaz’a neden tanıtım toplantısına da katıldığını sorduğumuzda ise “Arkadaşlık ilişkisi ve ısrarları karşısında gittim. Bana farzet ki düğünüm var. Misafirim olur musun dedi ve ısrar etti. Buna istinaden bende partisinin kuruluş günü toplantısına katıldım.” dedi.

Şener en önemli günüm dediği partisini neden Yılmaz’a teklif etti

Abdüllatif Şener’in en önemli günüm dediği ve düğünü olarak adlandırdığı Türkiye Partisi’nin kuruluş açıklamasından önce Genel Başkanlık Teklifini Yılmaz’a götürmesinin temel nedeni ise Cafesiyaset araştırdı ve sizin için yazıyor.

Partinin kuruluş çalışmasından önce oluşan olumlu hava 29 Mart seçimleri ve sonrasını bekleyen Şener’in hareketinin sıkıntılar içerisine gireceğinin sinyallerini vermişti.

Ayrıca Şener parti için gittiği Sadettin Saran, Sadettin Tantan, Mehmet Elkatmış, İmdat Sütlüoğlu gibi isimlerden de hayır cevabı alınca vazgeçemeyeceği oluşumun başına farklı bir isim düşünmüştü. Bir kez daha hata yaparak başka bir partiden yani MHP’den Genel Başkan adayı olacak birisine teklif götürdü ve son olarak Ahmet Reyiz Yılmaz’dan da hayır cevabı aldı.

Partisinin kuruluşunu da 3 gün sonra 25 Mayıs’ta kamuoyuna açıklamak zorunda kaldı.

cafesiyaset



Bu haber 753 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,520 µs