En Sıcak Konular

Sürücüler kamera şakası sandı !

14 Temmuz 2009 08:02 tsi
Çankaya Belediyesi'nin açtığı dava sonucu Akay kavşağı kapanıyor. Gökçek, kararla ilgili olarak 'Çankaya Belediyesi'nin Ankara'ya hediyesi' dedi.

Ankara trafiğinin en yoğun olduğu Akay Kavşağı, Çankaya Belediyesi'nin açtığı dava nedeniyle 1 Ağustos'tan itibaren trafiğe kapatılacak. Akay Kavşağı'nın eski düzenine döneceğini duyan, ve önce "Kamera şakası mı?" sorusunu yönelten sürücüler, "Yandık o zaman." tepkisinde bulundu.

Ankara'nın en işlek trafiğinin yaşandığı Akay Kavşağı, Çankaya Belediyesi'nin Ankara 3. İdare Mahkemesi'ne açtığı davayla kapatılacak. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin trafiği rahatlatmak için yaptığı düzenlemeler, imar planına aykırılık gerekçesiyle iptal edildi. Türkiye Büyük Millet Meclisi, Bakanlıklar ve Genel Kurmay Başkanlığı gibi kurumların bulunduğu Başkent'in önemli yerlerinden olan bölgedeki Akay Kavşağı hakkındaki açıklamayı Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Başkan Melih Gökçek yaptı. Gökçek kararı, 'Çankaya Belediyesi'nin Ankara'ya hediyesi' olarak duyururken, kararın uygulanması için Akay kavşağını araç trafiğine kapatmak zorunda olduklarını belirtti. Gökçek, 1 Ağustos'tan itibaren kapatılacak trafik için Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in meclis toplantısında sunduğu bilgilendirme yazısı oy çokluğuyla kabul edildi. Buna göre, Akay Kavşağı'nın alt geçitleri dubalarla kapatılacak. Kapatılma gerekçesi ise Akay'ın çeşitli yerlerine ve billboard'lara asılacak ilanlarla duyurulacak.

Konuyla ilgili Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde CHP adına konuşan Yaşar Çatak ise, Akay Kavşağı ile ilgili kararın ilk olmadığını savunarak, hukukun aykırı gösterdiği ilkelerin yapılması gerektiğini söyledi.

SÜRÜCÜLER KAMERA ŞAKASI SANDI

Akay Kavşağı'nda kendisine mikrofon uzatılan sürücüler kavşağın kapatılmasıyla ilgili soruları şaşkınlıkla dinlerken, bunun bir kamere şakası olduğunu düşünenler de oldu. Yolcu bulmak için Kızılay'da sık sık Akay Kavşağı'nı kullanan bir taksici, "Valla, o zaman yandık, kapanırsa. Kararı iyi karşılamıyorum. Akay'ın durumu çok iyi. Yollar düzenli bence. Akay Kavşağı çok güzel. Kapanmamasını isterim yani." dedi. Kavşağın kapatılmasına olumlu bakmayan bir başka sürücü ise, "Niye, herkes alttan sere serpe geçiyor. Bunun bir şeyi yok yani." diye görüş bildirdi.

Kavşağın kapatılmasına sert tepki gösterin bir taksici de, "Her tarafı kapatsınlar. Kendileri geçsin, bizlere yer yok kardeş." diye konuştu. Bir başka sürücü ise bunun kamera şakası olabileceğini düşünerek; "Şaka, kamera şakası mı? Ne yapcaklar ki alt tarafı o zaman. Üzüldüm." karşılığını verdi.

Yapımına 1998 yılında başlanan Akay kavşağı inşaat aşamasında sık sık gerek CHP'li Çankaya Belediyesi gerekse bazı meslek odaları tarafından eleştirilmişti. Tartışmaların odağında tamamlanan Akay kavşağı, Ankara'nın önemli kurumlarının bulunduğu yerde trafiğin rahatlamasını sağladı. Ancak Çankaya Belediyesi'nin açtığı dava sonucunda mahkeme kavşağın iptal edilmesine karar verdi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Çankaya Belediyesi'nin açtığı dava ile verilen kararı uygulamak zorunda olduklarını belirtti.

cihan



Bu haber 694 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,425 µs