En Sıcak Konular

Yaz yağmuru bu illeri vurdu

13 Temmuz 2009 19:31 tsi
Yurt genelinde etkili olan sağanak yağış hayatı olumsuz etkiliyor. Su taşkınları yaşandı, ekili alanlar zarar gördü, ev ve iş yerlerinde maddi hasar meydana geldi.

AA muhabirinin derlemelerine göre son 24 saatte yurt genelinde meydana gelen etkili yağışlar şöyle:

Zonguldak'ta sabah saatlerinde başlayan ve zaman zaman etkisini arttırarak devam eden sağanak yağış nedeniyle, cadde ve sokakları su bastı, araç trafiği olumsuz etkilendi. Bazı araçlar arızalanarak yolda mahsur kaldı, caddede faaliyet gösteren esnaf, iş yerlerini su basmaması için çaba sarf etti. Yağıştan dolayı yaklaşık 10 evi su bastığı bildirilen kentte, itfaiye ekipleri evlerdeki suları tahliye etti.

Düzce'nin  özellikle Akçakoca ilçesinde etkili olan sağanak yağış nedeniyle Edilli, Hemşin ve Yenice dereleri taştı. Taşkın sonucu birçok arazi sular altında kaldı. İlçeye bağlı Hemşin köyünde yağış nedeniyle köy camisinin istinat duvarı çöktü. Uğurlu köyünde ise Hemşin ve Yenice deresinin taşması sonucu Yaşar Yılmaz'a ait 15 bin tavuk kapasiteli çiftlikte su taşkını yaşandı. Tavuk çiftliğinde yaklaşık 4 bin tavuk sular altında kalarak telef oldu.

Kastamonu'nun Taşköprü ilçesi ve köylerinde dün akşam saatlerinde etkili olan yağmur ve dolu yağışı sonrasında büyük çoğunluğu hasadı başlayan sarımsak tarlaları olmak üzere şeker pancarı ekili alanlar zarar gördü. Tarım İlçe Müdürlüğü yetkilileri, Taşköprü'ye yakın köylerde 100 dönüme yakın arazinin yağışlardan etkilendiğini belirterek, zararın, başlayan hasar tespit çalışmaların tamamlanmasıyla netleşeceğini kaydetti. Dün yağışlar dolayısıyla çok sayıda ev ve iş yerini su basmış, bazı yollar sular altında kalmıştı.

Edirne'de bu yıl oldukça etkili olan sağanak yağışların sürmesi halinde, geçmiş yıllarda meteoroloji tarafından Temmuz ayında kaydedilmiş en fazla yağış miktarı metrekareye 106,9 kilogram olan Edirne'de rekor kırılacağı bildirildi. Edirne Meteoroloji Müdürlüğü yetkililerinden edinilen bilgiye göre, 2005 Temmuz ayında Edirne'de metrekareye 106,9 kilogram yağış düştü. Bu yıl ise 12 günlük dönemde metrekareye 90 kilogram yağışın ölçüldüğü Edirne'de uzun yıllar ortalamaları rekorunun kırılmasına az kaldı. Yetkililer, Temmuz ayında sağanak yağışların sürmesi halinde en üst değer yağış ölçümünün geçilebileceğini belirtti.

Konya'nın Karapınar ilçesinde yağan dolunun 150 bin dekarlık alanda etkili olduğu bildirildi. Karapınar Ziraat Odası Başkanı Hikmet Bozaklı ve yönetim kurulu üyeleri, zarar gören çiftçilere geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Bozaklı, yaklaşık 150 bin dekarlık alanda dolunun etkili olduğunu belirterek, ''Buğday ve arpa başta olmak üzere mısır ve pancar tarlalarında da dolu etkili oldu. Zor şartlarda üretim yapan çiftçimizin beli dolu ile bir kez daha büküldü'' dedi.

aa



Bu haber 589 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,744 µs