En Sıcak Konular

Alperen'lerden İdil Biret'e özür telefonu

13 Temmuz 2009 16:24 tsi
Alperen Ocakları Genel Başkanı Abdullah Gürgür, Topkapı Sarayı'ndaki protesto sebebiyle sanatçı İdil Biret'i telefonla arayarak, 'protestonun kendisiyle ve sanatıyla alakalı olmadığını' bildirdi.

İdil Biret'i telefonuna ulaşan Gürgür, Ankara'da bulunan genel merkez binasından sanatçıya telefon açtı. Ancak telefona Biret'in eşi Şefik Büyükyüksel çıktı. İdil Biret'in telefona çıkamayacağını söylemesi üzerine Gürgür, Büyükyüksel ile konuşmak zorunda kaldı. Gürgür telefonda Büyükyüksel'e tepkilerinin organizatör firmaya ve afişe yönelik olduğunu ifade ederek, ''İdil Biret ve sanatıyla bir sorunlarının bulunmadığını' dile getirdi.

Bu hareketin demokratik bir tepki olarak görülmesi gerektiğini söyleyen Gürgür, ancak bir özeleştiri yaparak, ''Bu tepkinin bu şekilde değil de daha yumuşak bir uslüpla dile getirilmesi daha doğru olurdu'' şeklinde konuştu.

Gürgür, Biret'in kocasına telefonda; ''İdil hanımla bir sorunumuz yok. Kendisi milli bir sanatçımızdır. Sanatına ve kendisine saygı duyuyoruz. Tepkimiz organizatör firmaya yönelikti.'' Açıklamasını yaptı.

Gürgür'ün konuşmaları üzerine Büyükyüksel ise, ''Samimi olduğunuzu bu konuşmanızdan anlıyorum. Oradaki çocuklar İstiklal Marşı söyleyip Türk bayrağı açtılar. Söylenen marş ve açılan bayrak bizim bayrağımızdır. Biz Plevne'den geldik. Eşim de Kafkasya'dan Şeyh Şamil'in soyundan gelmiştir. Bunları bilip ona göre hareket etmek lazım. İndirilen afişte eşimin adı vardı, bu çirkindi. Bu tepkileri kontrol edip böyle davranışlara girilmemelidir.'' diye konuştu.

Büyükyüksel, Alperen Ocakları başkanına açtığı telefondan ötürü teşekkür ederek eşi İdil Biret'e yaptıkları konuşmayı ileteceklerini aktardı.

Zaman



Bu haber 711 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,691 µs