o ülkenin adı geçiyor...Tesadüf mü? | " /> o ülkenin adı geçiyor...Tesadüf mü? | "/>

En Sıcak Konular

Hep o ülkenin adı geçiyor...Tesadüf mü?

13 Temmuz 2009 11:38 tsi
Hep o ülkenin adı geçiyor...Tesadüf mü? 'Türkiye'ye yapılan "Nabucco'yu imzala" baskısı ve AKP Hükümeti aleyhine "Avrupa'nın gaz bağımlısı bir ülkesinden sürekli dosya gelmesi-AB sermayeli şirketlerin medya imkânları ile karşı yayın yapılması" tesadüf olabilir mi! Ben sordum, sizler lüt

Yiğit Bulut / Haberturk

Anla artık değerini güzel ülkem!

BİR başlık daha kullanmak ve özellikle yukarıdaki uyarıyı neye dayandırdığımı vurgulamak istiyorum; Avrupa, Rusya'ya mecbur! Bize bağımlı! Ama biz "uyuyan güzelleriz"!
Sevgili dostlarım, Nabucco projesinde son 48 saat içinde tartışma büyürken, dün başladığımız yerden devam edelim ve verilerle çok önemli detayların altını çizelim...
Siz de uzak kalmayın ve karşılıklı sorgularken size bir soru sorayım; Türkiye'ye her fırsatta "bizsiz olmaz" havası veren AB ülkelerinin gaz bağımlısı olma katsayılarına hiç göz attınız mı?
Ben attım ve daha önceki bir araştırmam için rakamları buldum hatta elimden geldiğince yazdım! Sizlere de arz edeyim, bir göz atın...
Finlandiya %100, Slovakya %100, Yunanistan %84, Polonya %63, Fransa %23, Almanya %40, İtalya %32...
Rakamlar AB ülkeleri adına "korkunç"! Nabucco için bastıran hatta başına eski bir Alman "devlet adamını" geçiren Almanya'nın, bugün için "gaz bağımlısı" olma oranı %40...
Daha ilginç veriler de var; tabloların tamamına bakınca; AB ülkelerinin "gaz bağımlısı olma" oranı ortalamada %50 üstünde! Her AB ülkesi "tam bir" bağımlı!
Sonuç 1: Almanya başta olmak üzere Avrupa'da tam bir "gaz bağımlısı" olma paniği var! Bu panik Türkiye'ye baskıyı artırırken bazı Avrupa ülkelerini de Rusya ile "doğrudan gizli" bağlantılar kurmaya itiyor...
Sonuç 2: Avrupa, bir taraftan kurumsal olarak Rus şirketi Gazprom'u "tekelcilik" ile suçlarken, İngiliz, Alman, İtayan ve Hollanda şirketleri, "Gazprom" ile sürekli "AB standartları" dışında anlaşmalar imzalıyorlar...
Sonuç 3: Konu bu kadar da "dar kapsamlı" değil. Bugüne kadar 16 AB ülkesinde Gazprom "doğrudan yerli ortaklar" ile "şirketler" kurmuş durumda! Şimdi sıkı durun; Gazprom en çok "anlaşmayı" hangi ülkede imzalamış? Cevap çok ilginç: ALMANYA!
Burada bir ara verelim ve başka bir soru soralım; Türkiye'de son dönemde artırılmaya çalışılan "Alman etkisi", Türkiye'ye yapılan "Nabucco'yu imzala" baskısı ve AKP Hükümeti aleyhine "Avrupa'nın gaz bağımlısı bir ülkesinden sürekli dosya gelmesi-AB sermayeli şirketlerin medya imkânları ile karşı yayın yapılması" tesadüf olabilir mi! Ben sordum, sizler lütfen düşünün!
Nabucco'ya gelince...
Reuters haber ajansı "Türkiye'nin %15'lik hak istediğinden" vazgeçtiğini cumartesi günü bir haberinde iddia etti... Açıklama geldi; "vazgeçme yok" dendi ama "alıyoruz" da denemedi!
Değerli dostlar, Türkiye "gaz" konusunda ne olup bittiğinin farkında değil! Veya farkında ama "siyasi otorite" baskıdan bunaldı!
Olan çok açık ve net; Avrupa, bizi "uyanmadan" bir yola sokmaya ve özellikle Alman, İngiliz, Hollanda ve Avusturya şirketleri "Türkiye'nin neye sahip olduğunu anlamasına izin vermeden", oldu bitti yaratarak işi bitirmeye çalışıyorlar.
Sonuç 4: Bence tablo çok açık! 2006-2009 arasındaki elde edilebilecek bütün "ortalama verileri" inceledim... Gaza %50 üstünde bağımlılık "genel katsayısına" sahip bir Avrupa gerçeği var! Büyüyen "ekonomi" ve "değişen nüfus" yapısı ile "bağımlılık katsayıları" her gün daha da artıyor... Türkiye bu gerçeğin çok dışında ve "bulunduğu yer" itibarıyla "kendi gaz sorununu" çok daha kolay çözebilecek potansiyeli var!
Olaya "kendi gerçeklerimiz" ve Rusya-Orta Asya "denklemi" ile bakalım ve bir daha soralım; Türkiye ne yapmalı?
Yapılacak çok açık; Avrupa tarafından değil olaya "Rusya" ve "Orta Asya" tarafından bakacağız! Dünyanın "neresinde durduğumuzu" bilerek bakacağız!
Avrupa'nın taleplerini ve "zorunluluklarını" Rusya'nın "bizim vasıtamız"la verecekleri ile birlikte analiz edeceğiz! Daha açık yazayım; bu projede ortağımız Avrupa değil Rusya olacak! Avrupa'ya teklif götürüp, "size şunu sağlayabiliriz" ama şartları budur şeklinde yaklaşımlar geliştireceğiz!
Sevgili dostlar, "gaz" ve "NABUCCO" konusunu çok uzun zamandır araştırıyorum. Bakış açım son derece "objektif" ve "Türkiye'yi koruma odaklı"! Ayağıma üşenmedim, konuyu araştırırken Rusya'ya bile gittim. Putin'in sağ kolu Dimitry Peskov ile "görüştüm" hatta bazı konuşmalarımızı "röportaj" olarak TV'de yayınladım, bugün yazdıklarımın bir bölümünü daha önce "her imkân bulduğum" vasıta ile Türk kamuoyuna aktardım! Durum tartışılmayacak kadar kolay görülebilir; AVRUPA, Türkiye'ye muhtaç ve bunu bize hissettirmeden "kullanmaya" çalışıyor! Bizim Avrupa'ya değil, onların bize ihtiyacı var!
Sonuç 5: Avrupa Birliği üyelerinde "gaz bağımlısı olma" sendromu gittikçe artıyor! Korkularını hissettirmeden ve özellikle "elimizdekinin değerini anlamamıza" fırsat vermeden işi bitirmeye çalışıyorlar! Türkiye "projeye" fren koymalı ve "bir daha düşüneceğim" diyerek "durmalı"!
Son söz: Buradan Başbakan Erdoğan'a da seslenmek istiyorum; Ergenekon operasyonu "yurtdışı" birçok unsura karşı "1860'dan beri verdiğimiz" mücadeleyi de içeriyor! İnanın bana Nabucco'yu imzaladığımız anda "AKP aleyhine" kim, nerede, ne hazırlıyorsa; ekonomik güçleri daha da artacak, istedikleri olacak! AB'nin bazı ülkeleri ve "onların bağlantılı şirketleri" kaymağı yiyecek, Türkiye "bakacak"! Bir "fren yapalım" Sayın Başbakan, inanın "pişman olmayacaksınız"!

Kerem de ayrıldı!

Ben Hürriyet Almanya'da "yazar" iken Kerem Çalışkan "Almanya'nın başındaki" isimdi! Cuma günü, internet sitelerinde Hürriyet'ten onun da "ayrıldığını" okudum! Çok bile durabildi! Neden mi? İkimiz birilerine göre Almanya'da çok büyük bir hata yapmıştık! Neydi? Kerem'i kim istemedi? Hangi yabancı gazetenin genel yayın yönetmeni "bizim istenmeyen" adam olduğumuzu bildirmek için Türkiye'ye "kime" geldi? Merak ediyorsanız, yarını bekleyin!



Bu haber 1,974 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,981 µs