''Ayağını denk al'' uyarısı | " /> ''Ayağını denk al'' uyarısı | "/>

En Sıcak Konular

General'e ''Ayağını denk al'' uyarısı

13 Temmuz 2009 11:24 tsi
General'e 
''Ayağını denk al''
 uyarısı Genelkurmay Başkanı’nın hükümeti eleştirmesi iktidarı kızdırdı.

İngiliz Genelkurmay Başkanı’nın Afganistan için ek asker istemesi ve hükümeti eleştirmesi iktidarı kızdırdı. İktidar vekilleri “General kırmızı çizgileri aşıyor. O kendi işiyle uğraşsın” tepkisini gösterdi.

Ordunun siyasi konulara girmesine pek alışkın olmayan İngiliz halkı, Genelkurmay Başkanı Sir Richard Dannatt ile hükümet arasındaki kavgaya tanık oluyor. Son 10 günde Afganistan’da hayatını kaybeden İngiliz askerlerinin sayısının 15’e çıkması hükümetle asker arasındaki ipleri gerdi. 2010’daki seçimlerde İşçi Partisi’ni bozguna uğratarak iktidara gelmesi beklenen muhalefetteki Muhafazakâr Parti milletvekilleriyle özel bir yemekte bir araya gelen Dannatt, Afganistan’da 2 bin ek asker ile yeni teçhizat ve helikopterlere ihtiyaç olduğunu söyleyerek, hükümete baskı yapılmasını istedi. Generalin kamuoyu önünde de Afganistan’daki asker ve helikopter sayısının “gerekenin çok altında olduğunu” söylemesi İşçi Partisi’ni çileden çıkardı.

Times gazetesi, İşçi Partisi’nin Dannatt’ı “politika yapmakla” suçladığını yazdı. Gazeteye konuşan ve adı gizli tutulan bir bakan “Genelkurmay Başkanı’nın gidip de Muhafazakâr Parti’ye brifing vermesi doğru değil. Eğer söyleyecek herhangi bir şeyi varsa, gelir bize söyler. Ya da yaptığımız toplantılarda dile getirir. General Dannatt kırmızı çizgileri aşıyor. Son derece riskli bir oyun oynuyor” dedi. Avam Kamarası Savunma Komisyonu üyesi David Crausby ise “Şu dönemde parti politikasına oynamak hiç de uygun değil. Dannatt sadece kendi işiyle uğraşmalı. Afganistan’daki görev tamamen sona erdiğinde, bundan çıkarılacak dersler varsa bunu da sorumlu bir yolla yerine getirmeliyiz” çıkışını yaptı. Maliye Bakanlığı’ndan bir yetkili ise, Afganistan’a ekstra teçhizat gönderilmesinin şu anda düşünülmediğini söyledi.

“Alınan araçlar güvenli değil”

Mail on Sunday gazetesi de dün Dannatt’ı iddialarını destekleyen bir habere yer verdi. Gazete, “Afganistan’daki askerler için alınan Husky tipi araçların, en basit testleri bile geçemediğini ve ABD ordusu tarafından reddedildiğini” yazdı.

 



Bu haber 1,031 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,809 µs