En Sıcak Konular

Etiler cinayetinde şok gelişme

13 Temmuz 2009 10:42 tsi
Adli Tıp Kurumu, Münevver Karabulut cinayetinde faillerin Garipoğlu ailesinden ve erkek olduğunu DNA testiyle belirledi.

Cinayetinde faillerin Garipoğlu ailesinden ve erkek olduğunu DNA testiyle belirledi.

Adli Tıp Kurumu, Münevver Karabulut cinayetinde faillerin Garipoğlu ailesinden ve erkek olduğunu DNA testiyle belirledi.

Münevver'in tırnak altında bulunan iki farklı kişiye ait doku örneği, boğuştuğu katillerini ele veren en önemli delildi. Adli Tıp Kurumu DNA analiziyle, tırnak altındaki doku kalıntılarındaki Y-STR kromozomlarının Garipoğlu ailesine ait olduğunu belirledi. Cinayette kullanılan testerenin sapında ve testerenin saklandığı poşetin içinde de aynı katil zanlısına ait DNA örnekleri bulundu. Soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcısı Faruk Yılmaz Erşen, Adli Tıp Kurumu tarafından DNA analizine dayalı olarak cinayeti işleyen faili gösteren 4 delili soruşturma dosyasına koydu. Adli Tıp Kurumu'ndan gelen raporların cinayeti Garipoğlu ailesinden birilerinin işlediğini kesin olarak ortaya koyduğunu belirten savcılık kaynakları, yakında davanın açılacağını kaydetti.

İddianamesi tamamlanan ve yakında açılacak davada Garipoğlu ailesinin 2 erkek ferdinin birden asli fail olarak yargılanması kesinleşti. Savcılık kaynakları, Cem'in babası Mehmet Nida Garipoğlu'nun tutuklanma nedeninin de Münevver'in tırnak altında bulunan DNA'yı ailenin açıklayamaması olduğunu ifade etti.

FAİLİN KİMLİĞİ KESİN OLARAK BELİRLENDİ

Adli Tıp Kurumu'ndan bir yetkili şunları söyledi: "Genç kızın tırnak altındaki doku örnekleri ile Garipoğlu ailesinden alınan örneklerdeki Y-STR kromozomlarının dizilişi çakıştı. Artık fail resmen belli. Faille ilgili hiçbir şüphe yok. Münevver'in elbisesi ve cesedi üzerinde bulduğumuz doku örneklerinin sahiplerini DNA testleriyle tek tek eşleştirerek bulduk. Böylece faile ait kimliği net olarak ortaya koyduk. Cinsel istismar bulgusu olmadığına dair tespitimiz de otopsi raporuna yazıldı. İkinci katil zanlısını gösteren sperm değil tırnak altında genç kızın ölmeden önce boğuştuğu aynı sülaleden iki kişiye ati doku örnekleriydi." diye konuştu. Baba, amca, dede, oğul gibi bir sülalenin bütün erkeklerinde Y-STR kromozomlarının dizilişi aynı özelliği taşıyor ve bu, DNA analiziyle tespit edilebiliyor.

Adli Tıp Kurumu, cinayette kullanılan testerenin konulduğu poşetin üzerinde de bunu satan nalburun DNA'sını buldu. İçinde genç kızın cesedinin bulunduğu çöpteki valizin üzerinde ise taksi şoförünün DNA'sı tespit edildi. Böylece cinayet öncesi, cinayet anı ve cinayet sonrasına ait somut deliller DNA analiziyle saptandı. Münevver Karabulut, 3 Mart 2009 günü İstanbul Etiler'deki bir çöp konteynerinde başı gövdesinden ayrılmış halde valiz ve gitar çantası içinde bulunmuştu




Bu haber 524 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,503 µs