En Sıcak Konular

Hidayet söz verdi

12 Temmuz 2009 22:20 tsi
NBA'de Orlando Magic forması altında başarılı bir sezon geçirdikten sonra Toronto Raptors ile anlaşmaya varan milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu, İstanbul'a geldi.

Toronto'dan eşi Banu ve kızı Ela ile Atatürk Havalimanı'na gelen milli basketbolcuyu, burada milli takım idari sorumlusu Barbaros Akkaş ile A Milli Takım Menajeri Harun Erdenay karşıladı.

Hidayet, Mimar Fatih Ergökmen Konferans Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında, uzun bir aradan sonra Türkiye'ye döndüğü için mutlu olduğunu söyledi.

Heyecanlı olduğu gözlenen milli basketbolcu, ''9 aydan sonra ailemin yanına, memlekete dönmek beni mutlu etti. Tatile gitmeden önce siz basın mensuplarına vakit ayırmak istedim. Uzun bir sezon ve play-offlardan sonra kontrat derdine düşmekten, bir türlü tatil yapma ve ailemle vakit geçirme fırsatı bulamadım'' dedi.

''İYİ BİR KONTRAT ELDE ETTİM''

NBA'de sezon içinde ve play-offlarda ortaya koyduğu performansın kendisini mutlu etiğini anlatan Hidayet, ''NBA'de final oynamak ve burada göstermiş olduğum performans beni mutlu etti. Bu bir sporcunun isteyebileceği en iyi nokta. Hem takım olarak, hem de sporcu olarak yıllarca çalışarak gelebileceğiniz bir noktadır. Ben bunu başardığım için mutluyum. Bunun neticesinde iyi bir kontrat elde ettim''  diye konuştu.

''PARANIN İKİNCİ PLANDA KALMASINI İSTİYORUM''

Gösterdiği performansla bu noktaya geldiğini vurgulayan milli basketbolcu, ''Medyada da bu şekilde kalmasını istiyorum. Kimseden gizleyip, saklayamam, kazanmış olduğum paralar ortada. Benim ve ailemin uzun yıllar en iyi şekilde geçinmesini sağlayacak. Ama söylediğim gibi ben ortaya koyduğum oyundan ve başarıdan dolayı böyle bir kontratı imzaladım. O yüzden paranın ikinci planda kalmasını istiyorum. Özellikle Türkiye'de bu konuda ön planda olmak istemiyorum'' ifadelerini kullandı.

Anlaşma sağladığı Toronto Raptors'tan önce Portland Trail Blazers ile görüştüğünü belirten Hidayet, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Teklifleri arasında büyük bir fark yoktu. Ama sonuçta takım oyununa önem veren bir sporcuyum. Menajerimle olan görüşmemde, iyi takımlarla birlikte devam etmek istediğimi söyledim. İlk görüşmem Portland Trail Blazers ile başladı. Daha sonra Toronto Raptors devreye girdi. Hem basketbol olarak hem de şehir olarak bana cazip geldi. Oynadıkları basketbol stili, bugüne kadar oynadığım oyunla çok benzer. Bu nedenle burayı tercim ettim. Oradaki oyuncuların da bana yardımcı olacağını düşünüyorum.''

''AVRUPA ŞAMPİYONASI İÇİN 'MADALYA' DİYORUM''

Hidayet, milli takım olarak eylül ayında Polonya'da düzenlenecek 36. Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda madalya için mücadele edeceklerini söyledi.

Ailesiyle bir süre tatil yaptıktan sonra milli takıma katılacağını belirten Hidayet, şunları kaydetti:

''Ben her dalda kendime güveniyorum. NBA'deki formamı çıkardım, dolaba astım. Önümüzdeki haftadan itibaren (A) Milli Takım formasını giymeye başlayacağım. Onun ayrı bir gururu ve heyecanı var. Çünkü NBA işiniz, orada paralar kazanıyorsunuz, ama milli takıma kesinlikle içten ve gururla hizmet veriyorsunuz. Geçen seneden yakaladığımız güzel bir hava var. Ben madalya diyorum. Gidişata göre rengini söyleriz.''

Polonya'da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası ile gelecek sene Türkiye'de düzenlenecek 2010 Dünya Şampiyonası'nın Türk basketbolu için çok önemli olduğunu dile getiren Hidayet, ''Bu organizasyonlar Türk basketbolu için bir çıkış noktası diyebilirim. Biz de (A) Milli Takım olarak bunun bilincindeyiz. Önemli olan takım olabilmemiz. Ben bütün takım arkadaşlarıma güveniyorum. Hepsi göstermiş oldukları performanstan dolayı milli takımı hak etmiş oyunculardır. İnşallah Avrupa Şampiyonası'ndan Türkiye'ye iyi neticelerle döneriz'' diye konuştu.

Hidayet, bir basın mensubunun yeni takımı Toronto Raptors'un bulunduğu Kanada'da domuz gribinin yaygın olduğuna dair sorusuna gülerek, şöyle yanıt verdi:

''Buradan çıktıktan sonra hastaneye gideceğim. Sonuçta herkesin başına gelebilecek bir olay, yapacak bir şeyim yok. Milli takım kampı başlamadan önce hepimiz sağlık kontrollerinden geçiyoruz. Öyle bir şey olursa tedbirini alırlar.''

Hidayet Türkoğlu, toplantısından sonra yeni takımı Toronto Raptors'da giyeceği 26 numaralı forma ile basın mensuplarına poz verdi.



Bu haber 627 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,248 µs