En Sıcak Konular

Şanlıurfa Valisi'nden bebek ölümleri açıklaması

12 Temmuz 2009 22:05 tsi
Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi'nde bir ay içinde hayatını kaybeden 8 çocuğun ölün sebebinin enfeksiyon olmadığını söyledi.

Hastanede enfeksiyon sebebiyle bebek ölümleri yaşandığı iddiaları ile ilgili olarak bir açıklama yapan Vali Okutan, "Burada iki şey karıştırılıyor, işin doğrusu enfeksiyon ile hastane enfeksiyonu farklı bir şeydir. 8 çocuğumuzu kaybetmişiz ama bunlardan hiç birisi enfeksiyonla ilgili bir ölüm tanısı değil." dedi.

Okutan, Valilik konutunda Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi Başhekimi Mehmet Demir, Çocuk Hastalıkları Doktoru Feyzullah Necati Arslan ile Yeni Doğan Ünitesi doktorlarından Gökhan Büyükkale'den bebek ölümleriyle ilgili son bilgileri aldı. Daha sonra konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Vali Okutan, "Burada iki şey karıştırılıyor, işin doğrusu enfeksiyon ile hastane enfeksiyonu farklı bir şeydir. Enfeksiyondan gayet tabi insanlar hasta olabilir. Buradaki esas sıkıntı bizim arkadaşlarımızın duyarlılıklarından kaynaklanan bir konu. Çünkü olası bir hastane enfeksiyonu olmaması için hastane konseyi bir karar alarak ayda bir kez küvezleri, hastanedeki tüm bölümleri, zeminleri ve duvarları da dahil olmak üzere dezenfekte etme kararı alınıyor. Buda hastanenin daha steril olması amacına yönelik bir karar. Sanıyorum bütün sıkıntı buradan kaynaklanıyor." diye konuştu.

Hastanede ayda yaklaşık bin 500 doğum yapıldığını ve birçok çocuğun hasta doğduğunu aktaran Okutan, 250 civarında çocuğun yeni doğan bölümüne geldiğini kaydetti.

Yeni doğum ünitesine gelen çocuklardan yaklaşık 25'inin değişik sebeplerle hayatını kaybettiğini dile getiren Okutan, "Bu da Türkiye ortalamasının altında bir rakam. Yüzde 4 ile yüzde 8 arası Türkiye ortalaması olarak kabul ediliyor. Bizimki de aşağı yukarı 5 civarında ortalamanın da biraz daha alt zemininde kalıyor." şeklinde konuştu.

Enfeksiyon konusunda yapılan çalışmalar hakkında da bilgi veren Okutan, hastanenin enfeksiyonla mücadele için belli bölümlerinin bulunduğunu vurguladı.

Okutan, sadece bebeklerde değil başka yerlerde de enfeksiyonla ilgili bölümlerinin bulunduğunu ifade ederek, bu ayda 8 çocuğun hayatını kaybettiğini, ancak bunlardan hiç birisinin enfeksiyonla ilgili bir ölüm tanısı olmadığını vurguladı.

Hastanenin yeterli olmadığına dikkat çeken Okutan, "Bizim hastanemiz yeterli değil Yeni 400 yataklı çocuk hastanesi yapılıyor orada daha iyi hizmet verilecek." ifadesini kullandı.

cihan



Bu haber 590 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,797 µs