En Sıcak Konular

Bakan'dan Alperenler'e sert tepki

12 Temmuz 2009 21:55 tsi
Topkapı Sarayı'nda dün dünyaca ünlü sanatçı İdil Biret'in verdiği konseri basan Alperen Ocakları'na Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'dan sert tepki geldi. Günay olayı "zavallıların saçma girişimi" olarak değerlendirdi.

Günay, NTV'ye yaptığı açıklamada da, "Türkiye'yi böyle ilkel yaratıkların yönlendirmesine müsaade etmeyiz" dedi.

AKP Isparta İl Kongresi'ne katılmak için Isparta'ya gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, gazetecilerin sorusu üzerine, dün gece, dünyaca ünlü piyanist İdil Biret'in şarap firması sponsorluğunda Topkapı Sarayı'ndaki konserinin protesto edilmesi ve sanatçının afişlerinin yakılmasıyla ilgili sert konuştu. “Türkiye'yi geriye götürmek isteyen zavallıların bu tür saçma girişimlerine kimse müsaade etmeyecektir” diyen Bakan Günay, şunları söyledi: “Basından gördüğüm kadarıyla üzüntü verici bir davranış. Herhangi bir kurumsal kimlik altında böyle saçma bir davranışı kimsenin sergileyebileceğini düşünmüyorum. Oradaki topluluğun ne olduğu hakkında emniyetimiz gereken incelemeleri yapıyor. Türkiye’nin çağdaşlık yolundaki gelişmelerini, ilerlemelerini böyle kasıtlı biçimde engellemeye çalışanlara Türkiye Cumhuriyeti'nin hiçbir makamı hoşgörü göstermeyecektir. Bunu herkesin bilmesini isterim.” 

Konuyla ilgili İdil Biret'le görüşeceğini belirten Bakan Günay, “Dün akşam İdil Hanım veya izleyicilere karşı fiili bir olay olmadı. Ama sevimsiz bir girişim vardı. Yakından takip ettim. Telafisi imkansız bir noktaya gelmedik. Fakat böyle bir girişime kalkışılması fevkalade yakışıksızdır. İstanbul Avrupa kültür başkenti olmaya çalışıyor. Türkiye’yi geriye götürmek isteyen zavallıların bu tür saçma girişimlerine kimse müsaade etmeyecktir” diye konuştu.

dha



Bu haber 726 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,989 µs