En Sıcak Konular

Aman dikkat: Hafta sonu 12 kişi boğuldu

12 Temmuz 2009 21:25 tsi
Hafta sonunda yurt genelinde, 12 kişi boğularak hayatını kaybetti. İşte boğulma olaylarının yaşandığğı iller ve ölenlerin kimlikleri:

AA muhabirinin derlemelerine göre dün ve bugün saat 20.30 itibarıyla boğulma olayları şöyle:

Samsun'un 19 Mayıs ilçesinde, Yörükler Merkez Cami İmamı Ramazan Öz, bacanağı Sadık Koçburan ve aileleri piknik yapmak için Yörükler beldesi, Fevzi Çakmak Mahallesi, Boğazağzı mevkisinde sahile gitti. Burada denize giren Ramazan Öz'ün çocukları Elifnur (12), Feyzanur (10), Hüsranur Öz (14) ve Sadık Koçburan'ın oğlu Yusuf Koçburan (13) akıntıya kapıldı. Çevredekilerin müdahalesi ile Feyzanur Öz kurtarılırken, çocukları kurtarmak için denize giren Sadık Koçburan (35) ve diğer üç çocuk boğuldu.

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde, Sinan Özdede, arkadaşlarıyla birlikte Mızar köyüne pikniğe gitti. Burada serinlemek amacıyla Fırat Nehri'ne giren Özdede, akıntıya kapılarak kayboldu. Jandarma ve Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Su Altı ekiplerinin yaklaşık 4 saat süren çalışmasının ardından Özdede'nin cesedi nehirden çıkartıldı.

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde, serinlemek için Atatürk Barajı gölüne giren İbrahim Aydın'ın (12) akıntıya kapılarak kaybolduğunun haber verilmesi üzerine Adıyaman Emniyet Müdürlüğünden gelen dalgıçlar gölde çalışma başlattı. İbrahim Aydın'ın cesedi, dalgıçların çalışmasının sonucunda suya girdiği yerin 50 metre uzağında bulundu.

Batman'da, merkeze bağlı Oymataş köyünde, Yusuf Çiçek (17) ile yeğeni Ömer Çiçek (14) balık avlamak için köy yakınından geçen Batman Çayı kenarına gitti. Ömer Çiçek, balık avlamaya çalıştığı sırada dengesini yitirerek çaya düştü. Yüzme bilmeyen Ömer Çiçek'in suda çırpındığını gören amca Yusuf Çiçek, yeğenini kurtarmak için çaya girdi. Büyük çaba sarf ederek Ömer Çiçek'i sudan çıkarmayı başaran Yusuf Çiçek'in kendisi çaydan çıkamadı. Yusuf Çiçek'in cesedi, çevredeki vatandaşlarca sudan çıkarıldı.

Sakarya'nın Kocaali ilçesinde, Talha Uğurlu (16), serinlemek için Melen Çayı'na girdi. Bir süre sonra suda kaybolan genç, durumu fark eden çevredekiler tarafından çıkartıldı. Uğurlu, olay yerine gelen sağlık ekiplerinin müdahalesine rağmen kurtarılamadı.

Karaman'da, Çeltek Mahallesi Dağ Oteli mevkisinde, su kanalının kenarına oturarak serinlemek isteyen Ferhat Şimşek (15) ile arkadaşı Durmuş Kömür (14), oturdukları yerden kayarak kanala düştü. Kuvvetli akıntıda yaklaşık 100 metre sürüklenen çocukları gören çevredeki bir kadın, durumu 112 Acil Servis ile polise bildirdi. İhbardan yaklaşık 15 dakika sonra, olay yerine ulaşan ilk kişi olan yerel televizyon muhabiri Bünyamin Katırcı, suya atlayarak çocukları dışarı çıkarmayı başardı. Ambulansla hastaneye kaldırılan Ferhat Şimşek, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Kalbi duran Durmuş Kömür ise acil sağlık ekiplerince 20 dakikalık uğraş sonucu hayata döndürüldü.

İzmir'in Urla ilçesinde, Çamlıçay mevkisinde serinlemek için denize giren Ahmet Şimşek (73) boğularak yaşamını yitirdi. Şimşek'in cesedi, çevredekiler tarafından denizden çıkartıldı. Sağlık ekipleri, yaşlı adamın kalp krizi geçirdiğini ve bu nedenle boğulduğunu belirledi.

Balıkesir'in Ayvalık ilçe merkezinde oturan Vasfiye Korkmaz (31), öğle saatlerinde eşi ve 4 çocuğuyla Basın Sitesi mevkisinde denize girdi. Bir süre sonra çırpınmaya başlayan kadın, eşi ve çocuklarının gözleri önünde suda kayboldu. Genç kadının cesedi, eşi ve çevredeki vatandaşlar tarafından sudan çıkartıldı.

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde, arkadaşlarıyla Aslantaş Barajı'na pikniğe giden Mehmet Ali Omak (23) serinlemek için baraj kapaklarından tahliye edilen suya girdi. Bir süre sonra çırpınmaya başlayan ve kurtarılamayan gencin cesedi yaklaşık 200 metre sürüklendi. Olay yerine gelen jandarma ekipleri, baraj kapaklarından tahliye edilen suyu kestirerek gencin cesedine ulaştı.

aa



Bu haber 595 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,715 µs