En Sıcak Konular

İki başbakan Türkiye'de

12 Temmuz 2009 21:12 tsi
Nabucco Doğal Gaz Boru Hattı Projesini hayata geçirecek anlaşma öncesinde, yarınki imza töreni ve zirveye katılacak yabancı devlet adamları Ankara'ya gelmeye başladı.

Türkiye ve Avrupa'nın enerji güvenliği açısından büyük önemi bulunan Nabucco Doğal Gaz Boru Hattı Projesini hayata geçirecek anlaşma öncesinde, yarınki imza töreni ve zirveye katılacak yabancı devlet adamları Ankara'ya gelmeye başladı.

Ankara'da yarın düzenlenecek törenin katılımcılarından Avusturya Başbakanı Werner Faymann ile Bulgaristan Başbakanı Sergei Stanishev Türkiye'ye geldi. Çeşitli düzeylerdeki diğer katılımcıların da bu gece ya da yarın sabah erken saatlerde Ankara'da olmaları bekleniyor.

Nabucco hükümetlerarası anlaşması imza töreni vesilesiyle, yarın doğal gaz üreticisi, tüketicisi ve transit ülkelerin de iştirakleriyle aynı gün Ankara'da bir zirve toplantısı düzenlenecek ve zirvede, kaynak ülkelerin projeye gaz tedariki konusu ve bu çerçevede hayata geçirilmesi öngörülen projeler üzerinde görüş alışverişinde bulunulacak.

Türkiye'nin yanı sıra projeye taraf Bulgaristan, Romanya, Macaristan, Avusturya ve Almanya'nın katılımlarıyla yürütülen ve AB Komisyonunun kolaylaştırıcı rol üstlendiği Hükümetlerarası Anlaşma müzakerelerine bu yılın ocak ayında başlandı ve geçen ay yapılan yedinci tur toplantıyla müzakereler sonuçlandırıldı.

Avrupa'nın enerji güvenliğine katkı sağlamak ve bu bağlamda doğal gazda Avrupa'nın dördüncü ana arteri olmak Türkiye'nin enerji stratejisinin önemli boyutlarından birini oluşturuyor.



Bu haber 745 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,408 µs