En Sıcak Konular

Erdoğan Bahçeli'ye yüklendi

12 Temmuz 2009 20:26 tsi
Başbakan Erdoğan'dan Bahçeli'ye: Deterjan bulmaya zorluk çekiyorsa biz kendisine deterjan yollarız.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Antalya'ya gitti.

Başbakan Erdoğan'ı, Esenboğa Havalimanından Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala, Ankara Emniyet Müdürü Orhan Özdemir ve diğer ilgililer uğurladı. Erdoğan Antalya'da halka seslendi:

"Biz şehirlerimizi kale gibi görmedik. Antalya aşkımız gelip geçici değil. Biz kentlerimizi asla bir kale gibi görmedik. Kimi şehirlerini kale gibi görüp şehirlerinin etrafını kale gibi duvarlarla örüp nasıl dünyaya kapattıklarınızı görüyorsunuz. Bu anlayışa rağmen AK Parti kadroları tarafından yöneltilsin yöneltilmesin şehirlerimizi büyükşehirlerimizi kalkındırmak bizim görevimiz. Şehirlerimiz için milletimiz için çalışmaya devam edeceğiz"

BAHÇELİ'YE ÇIKIŞTI

"Sayın Bhaçeli sizin iktidarınız döneminde siz devlet olarak yüzde 63 faizle devleti borçlandırmıyor muydunuz? Gecelik faizler yüzde 1500'e çıkmadı mı? Hangi yüzle çıkıp milletin karşısında ekonomiden bahsediyorsun bunu anlatır mısın?

Zaman zaman diyorlar ki "Başbakan bunları eleştirmesin", ben eleştirmiyorum, hatırlatıyorum. Unutuyoruz bunları. Bunlar aklanacak durumda değiller. 21 tane banka milleti soydu, bu bankalar fona devredildi. Bunların faturası 40 milyar dolar oldu. Bunu benim fakir, fukara vatandaşım, memurum, çiftçim ödedi. Bunların hesabını sorduk mu? Hala her taraf toz pembe mi? Duymayanlara bunları anlatalım! Zam, zam, zam diyorlar. Biz vatandaşımızı enflasyona ezdirmedik. Neysi enflasyon yüzde 30. Şimdi ne oldu enflasyon? 5.7!"

ÇİN'DE UYGUR KATLİAMI

"Çinli yetkililerden olayların durdurulmasını talep ediyoruz. Biz Çin'e de "One minute" dedik ama sen duymuyorsan ben ne yapayım Sayın Bahçeli. Biz olayları anında gündeme taşırız. Ama sen Başbakan Yardımcısı'yken Çin'e gittin. Çin'de Uygur Türkçesi üniversitede okutulurken sizin gittiğiniz dönemde Uygur Türkçesi yasaklandı. Sesiniz çıkmadı.

AK Parti Antalya 3. Olağan Kongresi'nde konuşan Başbakan Erdoğan, bugün bazı gazetelerde, ''Dünya Uygur Kongresi lideri Rabia Kader'in 2006 yılında Türkiye'ye giriş yaptığı ve Yalova'daki bir konuşması nedeniyle Türkiye'ye girişinin yasaklandığı'' yolundaki haberlere atıfta bulundu.

Gazetenin adını vererek konuşan Erdoğan, gazetenin başlığında, ''Uygur Türkü Rabia Kader, 2006 yılında Yalova'da bir konuşma yapmış. Bu konuşmadan dolayı kendisine vize verilmemiş'' diye yazdığını söyledi.

Bu sabah Dışişleri Bakanı'nın kendisini aradığını ve soruşturduğunu kaydeden Başbakan Erdoğan, ''2006 yılında Rabia Kader'in Türkiye'ye girişi yok. Yalova'da da böyle bir konuşma yapmamış. 1990'lı yıllarda girişi var. O zaman da iş kadını. Ayıptır. Ben Dışişleri Bakanlığı'na söyledim, 'gerekli tekzibi yayınlayın' dedim. Dışişleri Bakanlığı konuyu takip ediyor. Bizim bu konu ile ilgili hassasiyetlerimiz belli'' dedi.



Bu haber 708 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,925 µs