En Sıcak Konular

Baykal: İktidara yürüyoruz

12 Temmuz 2009 20:23 tsi
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Deniz Baykal, yeni bir dönemin başladığını söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal, yeni bir dönemin başladığını ve CHP'nin iktidara doğru yürüdüğünü söyledi.

29 Mart Yerel Seçimlerinde CHP'nin seçimi kazandığı yerlere yaptığı ziyaretler kapsamında Sivas'ın Zara ilçesini ziyaret eden Baykal, Zara'daki temaslarının ardından helikopterle Divriği ilçesine geçti.

Divriği'deki Erdemir Maden Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'nin helikopter pistinde Divriği Belediye Başkanı Hakan Gök, CHP İstanbul Milletvekili Berhan Şimşek ve Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir ile çok sayıda partili tarafından karşılanan Baykal, parti otobüsüyle ilçe çıkışındaki Divriği Belediyesi Ali Metin Fidanlığına gitti.

Burada CHP Divriği İlçe Teşkilatınca düzenlenen şenliğe katılan Baykal, vatandaşların sevgi gösterileri nedeniyle otobüsten konuşma yapacağı platforma güçlükle geçip, alanda bulunanlara hitap etti.

Divriği halkına belediye başkanlığına CHP'nin adayı Hakan Gök'ü seçtikleri için teşekkür eden Baykal, Gök'ü de kutladı. Divriği'de CHP adayının seçimi kazanmasının sadece Divriğililerin değil, tüm Türkiye'nin bayramı olduğunu belirten Baykal, Divriğililerin bütün Türkiye'ye bayram yaşattığını söyledi.

''Divriği deyip geçmeyin, Divriği haritada bir nokta değil'' diyen Baykal, Divriği'nin bütün Türkiye olduğunu, aydınlık ve çağdaş Türkiye olduğunu ifade etti.

-YEREL SEÇİMLERİ DEĞERLENDİRDİ-

Konuşması sık sık ''Başbakan Baykal'' tezahüratlarıyla kesilen CHP Genel Başkanı Baykal, 29 Mart Yerel Seçimlerini de değerlendirerek, şunları söyledi:

''Bu seçim hepimizi sevindirdi, niye sevindirdi? Sadece bir Cumhuriyet Halk Partili arkadaşımız belediye başkanı olarak görev yapacağı için değil, bir gidişata yönelik işaret verdiği için, yani Türkiye'nin geleceğine yönelik emareler, kanıtlar ortaya koyduğu için, Türkiye'nin geleceğine yönelik bir umut ışığı yaktığı için. Geleceğin daha güzel olabileceğine yönelik kanıtlar ortaya koyduğu için bu seçimde özellikle mutlu olduk. Gerçekten bu seçim sıradan bir belediye seçimi olmadı, bu seçim milletinin nabzının nasıl attığını, milletin şu anda yaşadığımız sıkıntılar karşısında teslim olup olmadığını, boyun eğip eğmediğini, bu gidişata rıza gösterip göstermediğini ortaya koyması bakımından çok önemli oldu.

Ve bir kez daha gördük ki Türkiye'de bu iktidarı oradan uzaklaştırma kararı milletimiz tarafından alınmaya başlanmıştır. Bir belediye seçiminde 8 puanını indiriverdi iktidarın. Cumhuriyet Halk Partisi'ne de desteğini veri verdi. Millet gördü ki AKP gidicidir, gidici. Ve yine bu seçimde görüldü ki Cumhuriyet Halk Partisi geliyor, Cumhuriyet Halk Partisi yükseliyor, Cumhuriyet Halk Partisi iktidara doğru yolu tuttu, yürüyor, bu görüldü.''

Yerel seçimlerin değişimin ve yenilenmenin müjdesini verdiğini savunan Deniz Baykal, şöyle devam etti:

''Hepimiz bunu gördük, şimdi yeni bir dönem açılıyor. Bu dönemde artık yarının iktidarını inşa edeceğiz hep beraber. Yani Hakan Gök şimdi muhalefete mensup bir belediye başkanı olarak göreve başladı, ama bir bakarsınız bir süre sonra Hakan Gök iktidara mensup bir partinin belediye başkanı haline dönüşmüş, Hakan Gök parti değiştirdiği için değil, Türkiye'de iktidar değiştiği için.''

Milletvekili seçimleri ile yerel seçimler arasında AK Parti'nin 8 puandan fazla oy kaybettiğini belirten Baykal, ''Şimdi önümüzde milletvekili seçimi var, daha fazlasını orada kaybedecek, bunun anlamı iktidar değişecek demek, iktidar değişecek, inşallah bunu hep beraber başaracağız'' diye konuştu.

Yeni bir dönemin başladığını ifade eden Baykal, ''Cumhuriyet Halk Partisi iktidara doğru yürüyor'' dedi.



Bu haber 682 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,166 µs