En Sıcak Konular

Baykal hükümete yüklendi

12 Temmuz 2009 17:00 tsi
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, iktidarın devletin kurumlarını birbirine düşürdüğünü iddia etti.

Baykal, "Mahkemeye elini sokuyor. Basına ve medyaya giriyor ve şimdi devlet kurumlarına müdahale ediyor. Kurumları birbirine düşürüyor. Kurumlar birbiri hakkında tuzak kuruyor. Bu gidiş mutlaka değiştirilmeli. Devleti bunların elinden kurtaralım." dedi.

Deniz Baykal, 29 Mart yerel seçimlerinde partisinin kazandığı Sivas'ın Zara ve Divriği ilçelerinde çeşitli etkinliklere katıldı.

Baykal, helikopter ile ilk olarak Zara ilçesine geldi. İlçe stadına inen Baykal'ı çok sayıda partili davul zurna eşliğinde karşıladı. Karşılama töreninde bir ara Baykal, ezilme tehlikesi geçirdi. Sevgi gösterisinde bulunmak için Baykal'a ulaşmaya çalışan vatandaşlar izdihama neden oldu. Güçlükle otobüse binen Deniz Baykal, daha sonra CHP'li Belediye Başkanı Hüsamettin Gürsoy'u makamında ziyaret etti. Baykal, Gürsoy'a belediyenin borcunu ve bütçesini sordu. Ziyaret sonrası Baykal, belediye binası önünde toplanan kalabalığa kısa bir konuşma yaptı.

Zara Belediyesi'ni CHP'ye verdikleri için herkese teşekkür eden Baykal, AK Parti hükümetine yüklendi.

Türkiye'nin ekonomik bakımdan tıkandığını savunan Baykal, "Büyüme bitti, küçülme başladı. 4 fabrikadan biri kapandı. Başbakan halen 'Bize dokunmuyor teğet geçiyor' diyor. Türkiye el parasını davet ederek zenginleşeceğiz sandı. Yabancı parayı davet etti. Bu yabancı para en yüksek faizle geldi. Borç para ile zengin gibi yaşanıldı. Ancak sonra ne oldu, fabrikalar kapandı, işsizlik çoğaldı. Paralar çar çur edildi. Gelen paralar yatırıma dönüştürülse işsizliği ortadan kaldıracak ekmek kapıları açılabilirdi." diye konuştu.

Yolsuzlukla mücadelenin yolunun milletvekili dokunulmazlığının kaldırılmasından geçtiğini ifade eden Baykal, dünya ülkelerinde Türkiye'deki gibi dokunulmazlıkların olmadığını öne sürdü.

Mevcut iktidarın dokunulmazlığı kaldırmaya yanaşmadığını kaydeden Baykal, "Bu iktidar dokunulmazlığı kaldırabilir mi? Hayır. Öyle ise iktidarı değiştireceğiz. Bu gidiş gidiş değil. Devleti bunların elinden kurtarmak lazım. Son seçimler gösteriyor ki iktidar gidecek. Yani Abbas yolcudur." şeklinde konuştu.

Son zamanlarda devlet kurumlarının birbirine düşürüldüğünü belirten Baykal, muhalefetin susturulmaya çalışıldığını öne sürdü. Baykal, "Mahkemeye elini sokuyor. Basına ve medyaya giriyor ve şimdi devlet kurumlarına müdahale ediyor. Kurumları birbirine düşürüyor. Kurumlar birbiri hakkında tuzak kuruyor. Bu gidiş mutlaka değiştirilmeli. Devleti bunların elinden kurtaralım." dedi. Önemli bir davaya bakan hakimin "kurumsal baskı var" gerekçesiyle görevini bıraktığını hatırlatan Deniz Baykal, "Bir hakim 'Üzerimde kurumsal baskı var' diye hakimlikten çekiliyor. Bu kurum normal bir kurum değil beli ki resmi bir kurumdur. Ne oldu, adalete müdahale edildi." ifadesini kullandı.

Deniz Baykal'ın Zara ziyaretinde CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, Genel Sekreter Önder Sav, Sivaslı olan CHP Milletvekili İlhan Kesici ve CHP Parti Meclis Üyesi Berhan Şimşek de hazır bulundu.

cihan



Bu haber 609 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,242 µs