çete ağasıymış! | " /> çete ağasıymış! | "/>

En Sıcak Konular

Aynı zamanda çete ağasıymış!

12 Temmuz 2009 16:02 tsi
Aynı zamanda çete ağasıymış! 648. ırkpınar Yağlı Güreşleri'nin ağası Seyfettin Selim'in başka marifetleri olduğu ortaya çıktı. Selim, vurguncu bir çetenin de "ağası" imiş...

648'inci Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin ağası olan ve gelecek yılın da ağalığını kazanan Seyfettin Selim, hafriyat sahalarından vurgun yapan çetenin lideriymiş. 

Adam kaldırma ve yaralama olaylarına da karışan Selim'i jandarma arıyor.

TARİHİ Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin bu yıl 648'inci ağası olan, gelecek yılın ağalığını da kazanan Seyfettin Selim, hafriyat döküm sahalarından vurgun yapan çetenin lideri olduğu iddiasıyla aranıyor. Selim'in jandarma operasyonunu haber alıp kaçtığı önü sürülüyor. İddiaya göre Seyfettin Selim ve Metin Altıntaş'ın liderliğini yaptığı 2 grup, özellikle Haramidere, Beylikdüzü ve Büyükçekmece'de yasal olmayan hafriyat döküm sahaları oluşturdu.

Rüşvet, yaralama

Günlük 5 bin ile 10 bin lira arasında rant elde edilen döküm sahalarındaki çetenin faaliyetlerine, bölgede denetlemeyi yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Avrupa Yakası Zabıta Müdürlüğü çalışanları rüşvet karşılığı göz yumdu. İstanbul jandarması, konuyla ilgili 6 ay önce çalışmalara başladı. Çete üyeleri ile zabıta görevlilerinin telefonları dinlendi. Buna göre bu yılki Kırkpınar Yağlı Güreşleri ağalığını 400 bin liraya alan, gelecek yılın ağalığını 250 bin liraya kazanan müteahhit Seyfettin Selim çetenin lideri çıktı. Selim'in, Metin Altıntaş liderliğinde başka bir grupla birlikte çalıştığı, iki grubun yaralama ve adam kaldırma gibi olaylara karıştıkları da belirlendi.

Topbaş: 3 kişiyi aldık

Jandarma, önceki gün 30 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Baskında aralarında 16 zabıta görevlisi, halen Haramidere İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı'nda görevli bir astsubay başçavuş ve müteahhitlerin de aralarında bulunduğu 29 kişi gözaltına alındı. Operasyonu haber alıp kaçtığı öne sürülen Seyfettin Selim'in telefonunu açan bir yakını, "Kendi yurt dışında, tatilde" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Valiliğinin bilgisi dahilinde il jandarma ekiplerinin sabah erken saatlerde bir operasyon yaptığını, kendisine de bilgi verildiğini ifade etti. Topbaş, İstanbul'daki döküm alanlarıyla ilgili rant şikáyetlerinin kendilerine de geldiğini ve üç kişiyi görevden aldıklarını belirterek, "Operasyondan önce gözaltılar konusunda bilgimiz oldu. Ancak bu bilgiyi jandarmadan almadık. Bizim de bilgilenme kanallarımız var" dedi.

hurriyet



Bu haber 674 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,045 µs