En Sıcak Konular

Hava sıcaklığı 7 derece azalacak!

12 Temmuz 2009 14:53 tsi
Meteoroloji yeniden uyardı...

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, kuzey ve iç bölgelerde yağışların etkisini sürdüreceğini bildirerek, salı, çarşamba ve perşembe günleri kuvvetli yağışlar sonucu Batı Karadeniz ile Doğu Karadeniz kıyılarında sel ve heyelan tehlikesine karşı tedbirli olunmasını istedi.

Genel Müdürlükten yapılan meteorolojik uyarıda, yapılan son değerlendirmelere göre kuzey ve iç bölgelerde yağışların etkisini sürdürmesinin beklendiği kaydedildi.

Buna göre, pazartesi günü yurdun kuzey ve iç kesimleri parçalı ve çok bulutlu; Marmara'nın doğusu, Kuzey Ege'nin iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Karadeniz, Isparta, Kırşehir, Yozgat, Kırklareli, Tekirdağ, Kahramanmaraş, Konya'nın kuzey ve batı ilçeleri ile Adana, Mersin'in iç kesimleri ve Toroslar mevkisi gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerler parçalı bulutlu geçecek. Yağışların öğle saatlerinden sonra Marmara'nın doğusu (İstanbul'un kuzey ve doğu kesimleri, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Yalova ve Bilecik), Batı Karadeniz, Ankara, Çankırı ve Kırıkkale çevrelerinde, akşam ve gece saatlerinde Orta Karadeniz ile Doğu Karadeniz kıyılarında kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Salı ve çarşamba günleri kuzey ve iç kesimler ile Akdeniz parçalı ve çok bulutlu; Marmara'nın doğusu, Kuzey Ege'nin iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ile Isparta, Erzincan, Erzurum, Kars ve Ardahan çevreleri gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerler az bulutlu geçecek. Yağışların; Marmara'nın doğusu (İstanbul'un Anadolu yakası, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bilecik ve Bursa), Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları ile İç Anadolu'nun kuzeydoğusunda kuvvetli olması bekleniyor.

Özellikle salı, çarşamba ve perşembe günleri kuvvetli yağışlar sonucu, toprağın doygun hale gelmesi ve yağışın yüzey akışa geçmesi beklendiğinden Batı Karadeniz ile Doğu Karadeniz kıyılarında sel ve heyelan tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekiyor.

Hava sıcaklığı hafta ortasına kadar kuzey ve iç bölgelerde 5 ila 7 derece azalacak, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Batı Karadeniz ile Doğu Karadeniz kıyıları başta olmak üzere yurdun kuzey kesimlerinde beklenen kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışla birlikte lokal dolu yağışı, yıldırım düşmesi, ani sel ve su baskınları, yağış anında kuvvetli rüzgar ve heyelan tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları istendi.

aa



Bu haber 646 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,856 µs