canlı canlı yalanladı | " /> canlı canlı yalanladı | "/>

En Sıcak Konular

Erdoğan, Milliyet'i canlı canlı yalanladı

12 Temmuz 2009 14:40 tsi
Erdoğan, Milliyet'i canlı canlı yalanladı Erdoğan Milliyet'i fena bozdu. Rabia Kader'in 2006'da Türkiye'deki bir konuşması yüzünden vize alamadığını yazan Milliyet'e, Erdoğan 'insaf yahu' dedi ve...

Milliyet Gazetesi, "Uygurların anası" olarak anılan sürgündeki Uygur lider Rabia Kader'in Türkiye'den neden vize alamadığına dair bugün çarpıcı bir haber yayınladı. Milliyet, manşetten "Vizenin yolunu Yalova kesmiş" başlığı ile verdiği haberde, Kader'in 2006 yılında Türkiye'ye geldiğini ve Yalova'da yaptığı bir konuşmadan dolayı, Çin'in diplomatik baskıları sonucu veto yediğini iddia etti.

Tolga şardan imzalı haberi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partisinin Antalya kongresinde sert bir dille yalanladı. Sabah saatlerinde İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın kendisini aradığını ve Türkiye'ye 2006'da böyle bir girişin olmadığı raporunu verdiğini belirten Erdoğan, "Rabia Kader 2006'da Türkiye'ye gelmedi, böyle bir konuşma da yapmadı. Sadece 90'lı yıllarda gelmiş o da iş kadını olarak. Biraz insaf ya." diyerek tepkisini dile getirdi.

Milliyet Gazetesi'nin bugün manşetten verdiği haber şöyle:

kullan


Uygur Türklerinin ABD’de sürgünde yaşayan kadın lideri Rabia Kadir’in 2006’da Yalova’da yaptığı konuşmanın ardından Pekin yönetiminin tepkisi üzerine Türkiye’den vize alamadığı ortaya çıktı

Çin’in Şincan Özerk Bölgesi’nin başkenti Urumçi’de bir hafta önce Uygurlarla Han milliyetinden Çinliler arasında patlak veren şiddet olaylarının sorumlusu olarak gösterilen ABD’de sürgünde yaşayan Uygur lider Rabia Kadir’in, 2006’da Türkiye’ye gelerek Yalova’da konuşma yaptığı ve bu nedenle Çin’in tepkisini çektiği ortaya çıktı. Çin’in sakıncalılar listesinde yer alan Kadir’in Yalova’daki konuşmasından sonra Pekin hükümetinin Türkiye’ye nota verdiği ve bunun üzerine Kadir’e vize verilmediği öğrenildi.

Dünya Uygur Kurultayı ile Uygur Amerikan Derneği Başkanı olan ABD pasaportlu Kadir, 2006’da Türkiye’de yaşayan Uygur kökenlilerin düzenlediği bir toplantıya katılmak üzere İstanbul’a geldi. Kadir’in Türkiye’ye girişi Atatürk Havalimanı’nda güvenlik birimlerince hakkındaki ‘sakınca’ nedeniyle uygun bulunmadı.

Kalp spazmı geçirdi
Türkiye’ye girişi engellenen Rabia Kadir, işlemleri yapıldığı sırada kalp spazmı geçirdi. Kadir’in rahatsızlanması üzerine kendisini karşılamaya gelen Türkiye’deki Uygur Türkleri, bazı siyasiler aracılığıyla Ankara’yla temasa geçti. Kadir’in Türkiye’ye girişinin sağlanması için Başbakanlık ve İçişleri Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulunuldu. Israrlı talepler sonrasında, Kadir’in durumu İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nce yeniden değerlendirildi. Başbakanlık’tan Rabia Kadir’in Türkiye’ye girişine izin verilmesi yönünde sözlü onay gelince, kadın lidere Atatürk Havalimanı’nda vize verilerek Türkiye’ye girişi sağlandı.

Başbakanlık ve İçişleri Bakanlığı’nın onayı ardından Uygurların “Sürgündeki Başbakan” olarak tanımladığı Kadir, Türkiye’ye giriş yaparak beraberindekilerle birlikte Yalova’ya geçti. Kadir, Yalova’daki toplantıda yaptığı konuşmada, Çin’in Uygur Türkleri üzerindeki uygulamalarını eleştirdi. Kadir’in bu açıklamalarından haberdar olan Çin yönetimi, duyduğu rahatsızlığı diplomatik yollardan ifade etmek amacıyla Türkiye’ye nota verdi. Nota üzerine Çin’le ilişkilerin bozulmaması için Kadir’e daha sonra vize verilmedi.

haber7



Bu haber 889 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,523 µs