En Sıcak Konular

Cinayetin şifresi: 1 ayda 3 kez İstanbul'a gitmiş

0 0 0000 00:00 tsi
Cinayetin şifresi: 1 ayda 3 kez İstanbul'a gitmiş Hrant Dink’in katil zanlısı 17 yaşındaki Ogün Samast ifadesinde "canımı sıktı, vurdum" diyor. İstanbul Valisi de soruşturmanın cinayetin münferit olduğu gerçeği üzerine yöneldiğini ima ediyor. Ancak akıl kurcalayan birçok soru var... İşte en çarpı

Hrant Dink’in katil zanlısı 17 yaşındaki Ogün Samast ile 24 Ekim 2004’te Trabzon'daki Mc Donald’s restoranını bombalayan Yasin Hayal’in Pelitli beldesinde oturması ve arkadaş olmaları dikkatleri 30 bin nüfuslu Pelitli'ye çevirdi. Samast’ın da eylem hazırlığını Hayal gibi internet kafelerden bağlantı kurduğu kişilerle birlikte yaptığı iddiası üzerine, iki internet kafedeki 30 bilgisayara el konuldu.

1 ayda 3 kez gitti

Samast’ın son bir ayda üç kez İstanbul’a gittiği için ailesiyle tartıştığı iddia edildi.

İstanbul dönüşü çok para harcamasıyla dikkat çeken Samast'ın bazı arkadaşları, son İstanbul seyahatinden dönüşünde Ogün'ün kendilerine "İnternette bir kadınla tanıştım. İstanbul’a yanına gittim. Kadında çok para var'' dediğini anlattı.

Samast’ın, internetten İstanbul’daki bazı kişilerle bağlantıya geçtiği ve Dink’in öldürülmesinin bu şekilde planlandığı öne sürüldü.

Hayal de internet kurdu

11 ay cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edilen Hayal de Trabzon Emniyet Müdürlüğü’nde verdiği ifadede, suikastte kulanılan silahı Samast’a kendisinin verdiğini kabul ettiği iddia edildi.

Bomba yapma tekniklerini internet üzerinden bağlantı kurduğu Çeçenlerden öğrendiğini ifade eden ve İstanbul'da sorgusu süren Hayal'in de internet konusunda çok bilgili olduğu, Pelitlispor’un internet sitesini de hazırladığı belirtildi.

Başbakan'ı bile tanımazdı

Belde sakinleri, Ogün ve Yasin’in aynı arkadaş grubunda olduklarını ve sık sık görüştüklerini söyledi.

Mahalle sakinleri de Samast hakkında genelde olumlu görüş bildirirken, bazı gençler agresif olduğunu söyledi. Bir arkadaşı Samast'ı “Bazen çok sinirlenirdi. Çok kolay gaza gelirdi. Biri onu doldurursa dediklerini gider yapardı. Daha Başbakan’ı tanımıyor, o adamı nereden tanıyacaktı'' ifadeleriyle anlattı.

Samast'ın yakın rkadaşı Kemal Bal da zanmlıyı en son bir hafta önce gördüğünü belirterek "Bir değişiklik hissetmedik. Gayet sakindi. Gençliğin vermiş olduğu heyecanları vardı ama böyle bir şeyi ondan kesinlikle beklemezdik'' diye konuştu.

Onu kullandılar

Pelitli Cumhuriyet Mahallesi Afetevleri Sitesi Mevlana Sokak'taki bir apartmanın 3. katında oturan Samast ailesinin evleri iki gün açılmadı. Karşı dairede oturan İbrahim Suiçmez, şoke olduklarını belirtirken "Çok üzüldük. 1994’ten beri buradaydılar. Dört kardeştiler. Büyüğü kaynakçılık yapıyor. Onu en son salı veya çarşamba gördüm. Çatıya çıkıyordum, iskele kaydı Ogün tuttu beni. O çocuk bu işi yapacak kapasitede birisi değil. Büyüklerine karşı asla saygısızlık etmezdi. Dürüst efendi bir çocuk. Ben 40 yaşıma geldim, Agos diye bir gazete duymadım. O çocuk nerden duysun. Onu kullandılar'' dedi.

Aynı apartmanda oturan Samast'ın akrabası Faik Samast da kapı aralığından "Bu işi fazla kaşımayın. Ben Ogün'ün Yasin Hayal’le o kadar samimi olduklarını bilmiyordum. Ama birbirlerini tanıdıklarını biliyorum. Burası küçük. Herkes birbirini tanır" diye konuştu.



Bu haber 293 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,219 µs