En Sıcak Konular

Bakanın, ''Bu nasıl soru'' tepkisi

12 Temmuz 2009 13:39 tsi
KPSS’deki bir soruda Milli Eğitim Bakanlığı’nın ‘Ulusal değerlere yeterince yer vermemekle’ suçlanması Çubukçu’yu kızdırdı: Bakanlık mensuplarını zan altında bıraktı. Soru iptal edilsin...

Kamu Personel Seçme Sınavı’na (KPSS) giren öğretmen adaylarına yöneltilen bir sorunun doğru cevabı olarak ilköğretim programında ulusal değerlere yeterince yer verilmediğinin yer alması Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu’yu kızdırdı.

Bakan Çubukçu, YÖK’e bir yazı göndererek bu sorunun iptal edilmesini istedi. 27 Haziran 2009’da yapılan KPSS’de öğretmen adaylarına yeni ilköğretim müfredatını eleştiren bir soru yöneltildi.

SORU BAKANLIĞI ZAN ALTINDA BIRAKTI

ÖSYM’nin hazırladığı sınavda, yeni ilköğretim programı ile ilgili olarak ‘Ulusal değerlere yeterince yer verilmediği iddia edilmektedir’, ‘AB ülkelerinin ve ABD’nin programlarından uyarlanmıştır’ ifadeleri doğru kabul edilince Milli Eğitim Bakanı Çubukçu sert tepki gösterdi.

Çubukçu, YÖK Başkanlığı’na yazdığı yazıda ‘...Soru bakanlığımız mensuplarını ve program geliştirme çalışmalarına katkı sağlayan tüm kişi ve kuruluşları zan altında bırakmış ve derinden üzmüştür. Soru hem usul açısından hem de esasa yönelik olarak son derece hatalıdır’ dedi.

İDDİA BİLİMSEL GİBİ SUNULMUŞ

Sorunun, öğretmenlik mesleğine girecek adaylara eğitim fakültelerinde kazandırılması gereken bir bilgi olmadığını ifade eden Çubukçu, ‘Bu soru ile programların yenilenme çalışmalarına çeşitli gerekçelerle karşı çıkan bir kesim tarafından üretilen ve bazı basın-yayın organlarında yer bulan dayanaksız bir iddia, sanki bilimsel bir veri imiş gibi sunulmuştur’ eleştirisinde bulundu.

Yenilenen öğretim programlarının hem evrensel, hem de ulusal değerleri içerdiğini belirten Milli Eğitim Bakanı Çubukçu, YÖK Başkanlığı’ndan konu ile ilgili araştırma yapılmasını ve sonucunun Bakanlığa bildirilmesini istedi.

DEVLET BÜTÜNLÜĞÜ ZEDELENDİ

Soru ile bir kamu kurumu olan ÖSYM’nin başka bir kamu kurumunun uygulamasını, elde hiçbir somut bilgi, belge ve araştırma sonucu olmadığı halde karalayarak zan altında bıraktığını belirten Çubukçu soruya tepkisini, ‘Böylelikle devletin tüm kurum, kuruluş ve uygulamaları ile bir bütün olduğu gerçeği zedelenmiştir’ diyerek gösterdi.


İŞTE O TARTIŞMA YARATAN SORU

SORU 2: ÖSYM’nin MEB’in hazırladığı müfredatı eleştirdiği soru aynen şöyle:

1-AB ülkelerinin ve ABD’nin programlarından uyarlanmıştır.

2-Ulusal değerlere yeterince yer verilmediği iddia edilmektedir.

3-Pilot uygulama yapılmış, programın uygulama sürecinde ve bitiminde program değerlendirilmiş, geliştirilmiş ve sonra kitaplar yazılmıştır.

4-Programlar birinci sınıftan başlayarak her yıl bir sınıfa aşamalı uygulanmıştır.

5-Ara disiplin yaklaşımına yer verilmiştir.

Ülkemizde uygulanmakta olan yeni ilköğretim programlarıyla ilgili olarak yukarıdaki değerlendirmelerden hangileri doğrudur?


A) 1,2,4

B) 1,2,5

C) 1,3,4

D) 2,3,4

E) 2,4,5


ÖSYM’NİN AÇIKLADIĞI DOĞRU ŞIK: B


Genç avukatlara diploma verdi

Milli Eğitim Bakanı Çubukçu, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezuniyet törenine katıldı. Yllar önce İstanbul Üniversitesi’nden mezun olduğunu hatırlatan Çubukçu, ‘Ben de yıllar önce bu üniversiteden mezun oldum. Bu üniversitenin ayrıcalığını yıllarca yaşadım.

Bugün mezun olanlar da bu ayrıcalığı yaşayacaklar’ dedi. Çubukçu’ya okuduğu dönemlere ait ders notlarının bulunduğu bir belge verildi. Aldığı belge karşısında duygusal anlar yaşayan Çubukçu, daha sonra dereceyle mezun olan öğrencilere diplomalarını verdi.

star



Bu haber 631 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,836 µs