En Sıcak Konular

IMF ve Dünya Bankası İstanbul'da

12 Temmuz 2009 13:15 tsi
İstanbul, son 60 yılın en kötü küresel ekonomik krizinin yaşandığı bir zamanda, dünyadaki en büyük finans uzmanları ve iş liderleri toplantısına ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

6 - 7 Ekim tarihlerinde düzenlenecek.

 Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankası (WB) toplantıları için biraraya gelecek uzmanların, krizin bir sonraki safhası ve toparlanma işaretleri üzerine değerlendirmelerde bulunacağı bildirildi.

TÜRKİYE İKİNCİ KEZ EV SAHİBİ

Toplantının her üç yılda bir Washington dışında yapıldığı ve Türkiye'nin 1955'ten sonra ikinci defa toplantıya evsahipliği yapacağı açıklandı. IMF'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Türk Merkez Bankası, Ekonomi ve Sağlık Bakanlığı yetkililerinin Kongre Vadisi'nde yapılacak ve 186 ülkeden ekonomi uzmanlarının katılacağı toplantıların tüm detaylarıyla bizzat ilgilendiği ifade edildi.

DÜNYA'NIN GÖZÜ İSTANBUL'DA

IMF idari müdür vekili Murilo Portugal, "tüm dünyanın gözünün İstanbul'un üzerinde olacağını ve bunun gibi yıllık toplantıların küresel ekonomik konuların tartışılması ve kararlar alınması için büyük önem arzettiğini' söyledi.

13 BİN DELEGE KATILACAK

İki gün boyunca ana toplantılarda görüşülecek konular arasında kamu borçları, krizden çıkış stratejileri ve küresel finans sistemi bulunuyor. IMF ve Dünya Bankası toplantılarına 13 binin üzerinde delegenin katılması bekleniyor.

IMF, krizin etkisini göstermeye başlamasından bu yana 157 milyar dolar borç verdiğini açıkladı. Fon ayrıca, dünya liderlerinden 750 milyar dolara kadar ek destek aldığını da duyurdu. Fon, tarihinde ilk defa bono da piyasaya süreceğini açıkladı. Çin, bonoya 50 milyar dolar, Brezilya ve Rusya da 10'ar milyar dolar yatıracakları sinyalini verdi.

cihan



Bu haber 634 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,562 µs