kan donduran plan | " /> kan donduran plan | "/>

En Sıcak Konular

3 Nolu CD'de kan donduran plan

12 Temmuz 2009 11:06 tsi
3 Nolu CD'de kan donduran plan  
Ergenekon savcısı Zekeriya Öz'ün, Haliç'teki Koç Müzesi'nde yaptığı 1 saatlik keşfin ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı.

Binbaşı Bektaş’ta yakalanan 3 Nolu CD’nin içerdiğindeki şifreli bir belgede Koç Müzesi’nde öğrencilerin ziyareti sırasında yapılacak eylemin planları bulundu.

Ergenekon terör örgütü iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında Sütlüce’deki Rahmi Koç Müzesi’nde demirli Uluç Ali Reis Denizaltısı’nda Ergenekon savcısı Zekeriya Öz ve Terörle Mücadele Polislerince yapılan 1 saatlik keşfin ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı. Uluç Ali Reis Denizaltısı’nın santral dairesinde 14 Kasım 2008 günü tesadüfen bulunan patlayıcılarla ilgili kan donduran ihbarda iddia edilen eylemin ayrıntılı planları Ergenekon tutuklusu emekli Deniz Bimbaşı Levent Bektaş’ın evinde çıktı.

ZİYARETÇİLER YOĞUN OLDUĞU VAKİT

‘Ergenekon 200-300 öğrencinin ziyareti sırasında bombalı saldırı yapacaktı’ inbarını doğrulayan plan, emekli Binbaşı Bektaş’ta yakalanan 3 Nolu CD’nin içinden çıktı. CD’deki dosyalardan birinde şifrelenerek gizlenen çocuk katliamı ile ilgili belgede ‘Koç Müzesi’ne konulmak üzere gönderilen malzeme operatöre ulaştırıldı. Müzenin ziyaretçilerini arttıralım. Okullarda tanıtım reklam ve organizasyon faaliyetleri yapılarak ziyaretçi yoğunluğunun en fazla olduğu zamanı belirleyelim. Öğrenciler Projelerin en önemli parçası operasyon tarihini teyit edelim’ cümlelerine rastlandı.

AMAÇ KARGAŞA ORTAMI YARATMAK

Şifreli belgedeki plan ve amacı için ise şu değerlendirme yapıldı: ‘300 kişilik öğrenci gurubunun müzeyi ziyaretleri esnasında, patlayıcılar patlatılacak ve ortalık kan gölüne dönecek. Meydana gelen saldırıdan hükümet sorumlu tutulacak. Faillerin yakalanamaması insanları gerecek. Toplumda bir kargaşa ortamı doğacak ve hükümet bunun hesabını veremeyecek.’ Ancak bu plan, Denizaltı’da rehber olarak çalışan emekli astsubayın 60 gr. TNT kalıbı, 20 fitil ve 10 adet fünye’yi tesadüfen bulmasıyla amacına ulaşamamıştı.

Soruşturmayı genişletin talimatı

Poyrazköy cephaneliği ve ‘cunta planını’ ortaya çıkaran e-posta ihbarı ile Ergenekon tutuklusu emekli binbaşı Levent Bektaş’ta çıkan belgelerdeki ‘bombalı’ saldırı planının örtüşmesi üzerine Savcı Zekeriya Öz harekete geçti. Savcı Öz, Ata Evleri kapsamında soruşturulan ve denizaltıdaki bombaları polis bölgesi olmasına rağmen polise haber vermeden kriminal inceleme yaptırmadan imha ettiren Koramiral A.F.Ö ve ‘cunta’ planında yer alan Koramiral F.İ hakkındaki soruşturulmanın genişletilmesi talimatı verdiği öğrenildi. Savcı Öz’ün Ergenekon ile ilişkisini saptayarak Genelkurmay Askeri Savcılığı’na isimlerini ilettiği 5 ve askeri savcılıktan haklarında işlem yapılmasını talep ettiği muvazzaf askerler arasında Koramiral A.F.Ö. de vardı. Koramiral A.F.Ö., Deniz Kuvvetleri’ndeki yapılanmanın yöneticisi olarak suçlanıyordu.

300 çocuğu katledecekti

Ergenekon soruşturmasını yürüten savcı ekibinin liderliğini yapan Zekeriya Öz, 10 Temmuz günü Haliç Sütlüce’deki Rahmi Koç Müzesi’ne giderek burada demirli bulunan Uluçalireis Denizaltısı’nda yaklaşık bir saat süren bir keşif çalışması yaptı. Öz’ün polis eşliğinde yaptığı keşfe neden olan ihbar mektubunda, Poyrazköy cephaneliği ile ilgili tutuklanan subayların 200-300 kişilik öğrenci grubunun ziyareti sırasında Uluç Ali Reis Denizaltısı’nda bombalı saldırı yapmayı planladıkları iddia edilmişti.

star



Bu haber 1,084 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,349 µs