En Sıcak Konular

AK Parti kampında Köşk tartışması

0 0 0000 00:00 tsi
AK Parti’nin Kızılcahamam kampında milletvekillerinden cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik de mesajlar geldi. Erdoğan vekillerin sorularını yanıtlarken stratejilerini de açıkladı.        

Bazı milletvekilleri Başbakan’a “Bu şartlarda Köşk’e çıkarsanız parti içinde kavga yaşanır” mesajı verdi. Ankara Milletvekili Ersönmez Yarbay’ın, Erdoğan’a “Yetkisi bu kadar fazla olan bir cumhurbaşkanlığı makamına gelirseniz, başbakanlık’la kavga etmeniz kaçınılmaz olur” dediği öğrenildi.

Kampın ilk gününde 3’er dakikalık sürelerle konuşan 49 milletvekili özellikle seçimlerde izlenecek strateji ve cumhurbaşkanlığı konusunda görüş belirtti.

Edinilen bilgilere göre Ankara Milletvekili Ersönmez Yarbay, “Yetkisi bu kadar fazla bir cumhurbaşkanlığı makamının başbakanlıkla kavga etmesi kaçınılmaz” dedi.

Bayar-Menderes, Özal-Yılmaz, Demirel-Çiller örneklerini veren Yarbay, Erdoğan’ın Köşk’e çıkması Abdullah Gül’ün de başbakan olması formülünü eleştirdi.

Bu arada Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Yılmazca’nın “Oylarımız düşüyor, tedbir almalıyız” sözleri üzerine Başbakanın “Oylarımız düşmüyor. Sadece kararsızlarda bir artış var. Ama bu dağılımdan önce bile yüzde 30 oy sahibiyiz benim daha önceki açıklamalarım muhalefete yönelikti. “Düz ovada siyaset daveti” DYP’yi çökertti. Bunu MHP iyi kullandı. Bu tarz hataları biz de yapmamalıyız” dedi.

Erdoğan, cumhurbaşkanlığı adaylığının Nisan’dan önce açıklanmayaağını tekrarlarken “Bu bir stratejidir. Ellerine çelik çomak verdik oynuyorlar. Biz işimize bakacağız” değerlendirmesini de yaptı.

Hakkari Milletvekili Mustafa Zeydan “En büyük düşmanımız Amerika’dır. Tek başına iktidara gelmemiz engellenmeye çalışılıyor. Hrant Dink olayı da bunun bir parçasıdır” diye konuştu.

Kampta milletvekillerinden ilginç öneriler de geldi. Eskişehir Milletvekili Fahri Keskin ev hanımlarına seçim öncesi 100’er YTL dağıtılmasını önerdi.

Kilis Milletvekili Hasan Kara, milletvekillerinin yüzer kişilik gruplar halinde illere gitmesini 355 kişinin de İstanbul’a çıkartma yapmasını önerdi.



Bu haber 339 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,794 µs