Karargahta darbe mi olur? | " /> Karargahta darbe mi olur? | "/>

En Sıcak Konular

AK Parti: Karargahta darbe mi olur?

12 Temmuz 2009 09:02 tsi
AK Parti: Karargahta darbe mi olur? 
AK Parti, Köşk'ün tereddütlerin giderilmesi şartıyla onayladığı askere sivil yargı yolunu açan yasayı eleştirenlere 'askeri mahal' ve 'askeri görev' kavramlarını netleştirerek yanıt verecek.

AK Parti, 'Askere sivil yargı' yasasında    'askeri mahal' ve 'görev suçu'nu netleştirmek için çalışıyor. AK Parti'li Bozdağ, tezi  'Darbe askeri mahalde işlenmez' diye  savundu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, askere sivil yargı yolu açan düzenlemeyi onaylarken, tereddütlerin giderilmesi için yeni yasal düzenleme talep etti. Gül, tamamlayıcı yasanın da ivedilikle çıkarılması vurgusunu yapmıştı. Hükümet, bu çerçevede 'askeri mahal', 'askeri görev' tanımlamalarını netleştirmeyi planlıyor. Askerin sadece göreviyle ilgili suçlarda askeri mahkemelerde yargılanırken, Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 250. maddesi kapsamındaki suçların özel yetkili ağır ceza mahkemesinde yargılanacağını vurgulayan hükümet, 'görev suçu' konusundaki muğlaklığı gidermeyi hedefliyor.

AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, darbe planlarının ve darbe girişimlerinin askerin göreviyle ilgili bir suç olmadığını belirterek, bu suçu işleyenlerin hangi rütbede olursa olsun özel yetkili ağır ceza mahkemesinde yargılanacağını belirtiyor. 'Uyuşturucu imal etmek, çek senet tahsilatı yapan çete kurmak, ekonomik çıkar amaçlı çete kurmak ve darbe yapmak, CMK 250. madde kapsamındadır ve bu suçu işleyenler kim olursa olsun sivil mahkemede yargılanır' diyen Bozdağ, bunların askeri mahalde işlenen suçlar olmadığını vurguladı.

DARBENİN 'ASKERİ MAHALİ' OLMAZ

Askerin darbe yapmak gibi bir görevi olamayacağının altını çizen Bozdağ, 'Askerin görevi, yasal düzeni korumaktır, darbe suçtur ve böyle bir suç askeri mahalde işlenmez. Siz karargahta yapılan darbe gördünüz mü? Askeri mahal dışına çıkması lazım. 12 Eylül darbesi, karargahta mı yapıldı? Her kim 'darbe, askeri mahalde işlenen suçtur' diyorsa gerçeği çarpıtmak istiyor' dedi.


akşam



Bu haber 641 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,898 µs