En Sıcak Konular

DTP'den 'Öcalan Posterli' barış yürüyüşü

11 Temmuz 2009 22:42 tsi
Demokratik Toplum Partisi'nin (DTP), "Demokrasiye Barışa ve Çözüme Çağrı" mitingi yürüyüşünün Şanlıurfa bölümü yapıldı. DTP'li milletvekilleri, terörist başı Abdullah Öcalan'ın posterleri altında yürüyüş yaptı. Kalabalık grup sık sık terör örgütü ve

DTP, 6 ilde gerçekleştirmeyi planladığı "Demokrasiye Barışa ve Çözüme Çağrı" mitinginin teröristbaşının memleketi Şanlıurfa ayağı gerçekleşti. Topçu Meydanı'nda başlayan yürüyüşe; DTP Eş Genel Başkanı ve Mardin Milletvekili Emine Ayna, Diyarbakır Milletvekilleri Aysel Tuğluk ile Gülten Kışanak, Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici, Siirt Milletvekili Osman Özçelik ve Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır kol kola yürüyerek Karakoyun iş merkezi önüne kadar geldi.

Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı yürüyüş sırasında teröristbaşı Abdullah Öcalan posterleri ve sözde terör örgütünü simgeleyen bez parçaları altında sloganlar atıldı.

Karakoyun İş Merkezi önünde toplanan kalabalığa seslenen Emine Ayna, barış ve demokrasiye yönelik çözümün adresini gösterdiği Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün çözümden ve barıştan, özgürlüklerden ve kardeşlikten yana olduğunu beyan ettiğini hatırlattı.

Terörisbaşı Abdullah Öcalan'a 'Sayın' diye hitap eden Ayna, şunları söyledi: "İmralı'daki Sayın Öcalan Kürt sorunun çözümüne dair bizden ve herkesten görüşlerini istedi. DTP'nin çözümün bir tarafı olan Sayın Öcalan'a bu konudaki düşüncelerini halkla paylaşarak halkın görüşlerini ve emellerini alarak sunma yoluna gitti. Ama diğer yandan da çözümün diğer tarafına da çağrı yapmak istedik görüşmek istedik. Başbakan'dan randevu istedik. Belediye başkanlarımız randevu istediler, ikisinden de cevap çıkmadı, 'hayır' diyemediler.

Hiçbir konuda çözümsüz değiliz. Madem randevularımıza bir cevap yok. Talep ettiğimiz randevularımıza olumlu ve olumsuz bir cevap yok, biz çağrımızı yine yaparız. Dile getireceklerimiz neyse madem ki bu halkın bu talepleri bunlar bu halkın adına söyleyeceklerimiz neyse, o zaman bir yürüyüşe çıkarız halkımızla beraber, demokrasiye çözüme yönelik çağrımızı yaparız dedik. İnançsız değiliz her zaman çözümden ve demokrasiden yana inancımız sürdü sürmeye devam ediyor."

PKK terör örgütünün 15 Temmuz'a kadar sözde tek taraflı çatışmasızlık kararını hatırlatan Emine Ayna, bu tarihten sonra bölgenin endişe içerisinde olduğunu savunarak ölümden yana endişelerin yerine barış kararının hakim olmasını istedi.

Ayna, barışın en önemli adımlardan biri yana olarak gördüğü TSK'nın Güneydoğu'daki operasyonların durdurulmasını isteyerek sözlerine şöyle sürdürdü:

"Operasyonlar duracak. Operasyonlar sürerken biz barışı tesis edebilir miyiz? Bu yüzden 15 Temmuz'a kadar ki çatışmasızlık kararını önemsiyoruz; ama büyük endişe sahibiyiz. İşte temmuz ayındayız 15 Temmuz'a kadar bir şey kalmadı. Otuz yıl içinde binlerce insan öldü. 'Artık yeter' diyoruz, ölümler dursun. 'Barış kararı herkeste gelişsin' diyoruz. Bu endişeyi gidermek bu hükümetin görevidir. Başbakan 'niyetimiz iyi' diyor, bu iyi niyetini görmek istiyoruz ilk adımı operasyonların ve ölümlerin durmasıdır."

Parti otobüsünden halka seslenen Emine Ayna'nın konuşmasının ardından milletvekilleri halkı zafer işaretiyle selamladıktan sonra barış yürüyüşü sona erdi. Olaysız bir şekilde dağılan grubun ardından milletvekilleri karayoluyla Diyarbakır'a hareket etti.

cha



Bu haber 639 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,363 µs