En Sıcak Konular

Menderes Türel hakkında suç duyurusu

11 Temmuz 2009 19:08 tsi
Antalya Büyükşehir Belediyesi eski başkanı ve belediyenin bazı yöneticileri hakkında 'ihaleye fesat karıştırmak'tan suç duyurusunda bulunulduğu bildirildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, konunun yargı aşamasında olduğunu belirterek yorum yapmazken, eski başkan Menderes Türel ise "Bu konuda varsa bir usulsüzlük veya yolsuzluk herkese gereken desteği vermeye hazırım." açıklamasını yaptı.

Edinilen bilgiye göre Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanan Mustafa Akaydın'ın göreve geldikten sonra hesap ve ihale dosyalarının incelenmesi amacıyla oluşturduğu ekip tarafından bazı usulsüzlükler tespit edildi. Yapılan tespitler, bir rapor haline getirilerek Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'a sunuldu. Akaydın'ın hukuk danışmanı ile yaptığı görüşmeler sonunda hazırlanan rapor belgeleri ile birlikte savcılığa verildi. Antalya Büyükşehir Belediyesi Hukuk Danışmanı İlker Gedik, dosyanın içeriğine dönük bilgi veremeyeceğini, ancak suç duyurusunun 'ihaleye fesat karıştırmak' ve buna bağlı olarak 'görevi kötüye kullanmak'tan yapıldığını söyledi. Dosyada Menderes Türel ile birlikte üst düzey yöneticilerden oluşan toplam 19 kişi suçlanıyor. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın da yargı aşamasında olan konuyla ilgili yorum yapmak istemediğini ifade etti.

Öte yandan suçlamaların odağı olan Antalya Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Menderes Türel, yazılı bir açıklama yaparak "Bir yanlış varsa bu yanlışın hesabı sonuna kadar sorulmalıdır." dedi. Bu konunuda kendisinin de sonuna kadar mücadele edeceğini belirten Türel şu ifadelere yer verdi: "Bu beni fevkalade mutlu etmiştir. Bağımsız yüce yargıya intikal etmiş bir konuda hiç bir zaman yorum yapmadım ve yapmayacağım. Yüce yargının kararı her şeyin üstündedir. Bu konuda varsa bir usulsüzlük veya yolsuzluk herkese gereken desteği vermeye hazırım. Beş sene boyunca haysiyet ve şerefimle yürüttüğüm Belediye Başkanlığı görevini sadece bir ihbar ile gölgelemeye çalışanlara verilecek bir tek cevabım var."

Açıklamasında Akaydın'ın görevinin ikinci ayında yapmış olduğu ilk basın toplantısında sorulan bir soru üzerine "Türel döneminde yolsuzluk yoktur. Teknik usul hataları vardır. Bunlarla ilgili yargıya gitmeyeceğiz."diye cevap verdiğini hatırlatan Menderes Türel, "Bu konuşmaların bant kayıtları hâlâ tüm medya mensubu arkadaşlarımızda ve bende mevcuttur. Ancak Akaydın yönetiminin göreve başlaması ile birlikte yakın çalışma arkadaşlarının yolsuzluklarla gündeme gelmesi ve CHP'li meclis üyesi ile kendisinin göreve getirdiği bir partilinin bant kayıtlarında rüşvet pazarlığı yaptıklarına dair haberler yerel ve ulusal medyada gündemi meşgul etmiştir. Bu yolsuzluk dedikodularının ayyuka çıkması üzerine Akaydın yönetimi, alışık olduğumuz 'geçmiş ile kamuoyunu meşgul edip bugünü unutturma' stratejisini ortaya koymuştur." ifadelerine yer verdi.

cha



Bu haber 662 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,713 µs