En Sıcak Konular

Vali kendisini protesto etti!!!

11 Temmuz 2009 17:26 tsi
Kars Valisi Ahmet Kara, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Toplum Merkezi ve Halk Eğitim Müdürlüğü Akşam Sanat Okulu’nun okuma-yazma kursuna katılan 16 kursiyerin sertifika töreninde kürsüye çıkmadı.

Kendisini protesto etmek için kürsüye çıkmadığını belirten Vali Kara, “Kars ilinde okuma-yazma işini bitirememişseniz, bu Kars için ve Kars’ın kamu görevlileri için, Milli Eğitim için ayıptır ve utanç vesilesidir” dedi.

Toplum Merkezi ile Halk Eğitim Müdürlüğü Akşam Sanat Okulu'nun 120 saatlik okuma-yazma kursuna katılan 16 kursiyer için Toplum Merkezi bahçesinde düzenlenen sertifika törenine Vali Ahmet Kara, Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Arif Baysal, İl Genel Sekreteri Ali Salgar, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Doğan Gül, Milli Eğitim Şube Müdür Vekili Gökhan Altun ile kursiyerler katıldı. Sosyal Hizmetler İl Müdürü Doğan Gül, 18 ay önce açılan Toplum Merkezi'nde halka yönelik seminer ve eğitimlerle, sağlık, hukuk ve diğer alanlarda gibi ailelere de hizmet söz verdiklerini söyledi.

Bugüne kadar 10 seminer düzenlediklerini belirten Gül, “Bugün okuma- yazması olmayan ve herhangi bir örgün eğitime katılamayan, varoşlarda yaşayan vatandaşlarımız çeşitli nedenlerden dolayı okula devam edememişlerdir. Bu nedenle bugün de ilimizde bulunan bazı vatandaşlarımıza bu eğitimleri verdik ve onlara sertifikalarını vermekten dolayı çok mutluyuz” dedi.

VALİ KÜRSÜYE ÇIKMADI

Sosyal Hizmetler Müdürü Gül’ün ardından konuşma yapması için anons edilen Vali Ahmet Kara, kürsüye çıkmayacağını belirterek, ‘kendisini protesto ettiğini' söyledi. Daire müdürleri ile kursiyerler Vali Kara'nın bu davranışı karsısında şaşırırken, Vali Kara konuşmasını bulunduğu yerde yaptı. Kara, şöyle konuştu:

“Şahsen yapılan bu konuşmaları dinlemekten utandım. Yani medeni dünya karşısında utanıyorum. 1978 yılında kaymakamlık yaptım. O günden bu yana her gittiğimiz yerde okuma-yazma seferberliğini açtık. Yüzde 97’ye, 99’a vardık ama hâlâ Kars'ta okuma-yazma işini bitirememişsiniz. Bu, Kars için ve Kars’ın kamu görevlileri için, Milli Eğitim için ayıptır ve utanç vesilesidir. Bunu özellikle hepinizin huzurunda söylüyorum. Ben şahsen böyle bir kurs açmak ve kursu bitirenlere böyle bir sertifika vermek istemezdim. Seviyesi daha yüksek sertifikalar vermek isterdim. Peygamber Efendimiz, ‘Bilenlerle bilmeyenler bir olur mu’ diyor. Bu kurs sonrasında çoğunuz mektup bile yazacaksınız, kitap okuyacaksınız, telefon numarası yazacaksınız. Ama hakikaten sizi bu yaşınıza kadar biz devlet olarak okur- yazar yapamamışsak bunu devletin bir utancı olarak kabul ediyorum. Onun için de ‘kendi kendimi protesto etmek' için kürsüye çıkmadım. Kursiyer arkadaşlar, bu yaşta evinizi ve çoluk çocuğunuzu bırakarak bu kursu bitirdiğiniz için hepinizin ellerinden öpüyor, kutluyor ve bundan sonraki yaşantınızda başarılar diliyorum. Bu sorunu toptan çözelim. Bu çağda bu memlekete böyle bir şey hiç yakışmıyor. Kars, bir serhat vilayetidir. Kars, Türkiye’nin önemli bir ilidir. Ardahan ve Iğdır'ın bölünmesi ile belki biraz küçüldü ama Konya, Sivas gibi illerden sonra toprakları en geniş olan illerden biri idi. Bu nedenle Kars’ta okuma- yazmanın olmamasını, sınır kenti olarak diğer sınır kentlerinde okuma-yazma oranının neden düşük olduğunu ben anlamıyorum.”

Konuşmasının ardından kursiyerlere sertifikaları Vali Kara ile törene katılan daire amirleri tarafından verildi. Törenin ardından Vali Kara, Toplum Merkezi’ni gezdi ve kurs gören çocuklarla sohbet etti.

haberler.com



Bu haber 644 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,718 µs