En Sıcak Konular

'Yolsuzlukların hesabını sormazsam namerdim'

11 Temmuz 2009 17:11 tsi
Bahçeli, partisinin Adana İl Kongresi'ndeki konuşmasında, ''29 Mart seçimleri öncesinde millet idaresi ile AKP'ye bir Osmanlı tokadının atılması gerektiğini söylediklerini, bu görevi de halkın yerine getirdiğini'' ifade etti.

''Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, seçimler öncesinde yüzde 47 oy oranı ile övünerek dolaştığını'' söyleyen Bahçeli, ''Sayın Başbakan, bu seçimlerde milletin tüm imkanlarını, devletin bütün kurum ve araçlarını kullanmasına, milletimizin vicdanını etkileyerek oyunu çalarak geleceğini devam ettirme arzusu taşımasına rağmen bu millet sağ duyulu millet olarak yüzde 47'yi onların düşündüğü gibi yüzde 51, 52 hatta 55'ler yerine öyle bir Tokat atmıştır ki yüzde 38'lere indirmiştir. Gelecek seçimde de inşallah Türk siyasi hayatından silinip gideceklerdir'' diye konuştu.

Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın partisinin kısa adının ''AKP'' olarak telaffuz edilmesini istemediğini hatırlatarak, şunları söyledi:

''Peki ne diyeceğiz sayın Başbakan. 'AK Parti' demezsek ne olur? Bunu demeyenleri 'hakaret ediyor' diye savcılığa veriyor. Ama bu millet çok kısa süre içerisinde Adalet ve Kalkınma Partisi'nin adını Aldatma ve Kandırma Partisi koydu. Artık pil bitti, okyanus ötesinden de sürekli olarak şarj yapılamaz hale geldi. Şimdi kalkmışsın milletin huzuruna çıkıp 'AKP demeyin', 'AK Parti deyin' diyor.

Sayın Başbakan eğer dokunulmazlıkları kaldırırsak, Meclis'te var olan iki tane Yüce Divan'lık davanın görülmesi için dokunulmazlığının kaldırılmasını istersen, Yüce Divan'a gittikten sonra aklanıp paklanırsan söz veriyorum, MHP senin dediğini yapacak, AK Parti diyecek. Ama şimdi bunu dememek için ısrarlı tek bir siyasi parti var o da MHP'dir. Sayın Başbakan yargı önünde aklanacaksın, millet vicdanında aklanacaksın, sağında solunda ne kadar kara leke varsa, Türkiye'de üretilmiş bütün deterjanları bir kazanın içine döküp AKP'yi 3 kez yıkamadıktan sonra sana AK Parti denemez. Bunu yapmazsan seni aklayıp, paklamak için milliyetçi hareket geliyor. Yoksullukların, yolsuzlukların hesabını sormazsam ben de namerdim.''

Bahçeli, ''kurumlar arası çatışmadan vazgeçilmesi gerektiğini, adli yargı-sivil yargı ayrımıyla ülkeyi bir başka yönden kamplaşmaya sürüklemenin de bir manası olmadığını'' söyledi.

Meclis'ten çıkan her yasanın yürürlüğe girmesinin, Cumhurbaşkanı'nın onayına bağlı olduğunu belirten MHP lideri, ''Bu onay anayasal hakkınızdır, kabul edersiniz, ret edersiniz. Ama her gelen yasayı Anayasa'ya aykırılıktan tutun toplumun bütün kesimleri açısından huzursuzluk yaratmayacak, toplumda yanlış yola sevki önleyecek bir gayretle değerlendirme yapmalısınız'' dedi.

''Sorunu çözüyorum'' diyerek Türkiye'de tartışmaları Cumhurbaşkanlığı makamına kadar taşımanın bir manası olmadığını ifade eden Bahçeli, şunları söyledi:

''Yasayı onaylasanız da onaylamasanız da bu millet size saygı duyar. 'Cumhurbaşkanın takdiri budur' der. Ancak, yasayı onaylarken 'tereddütleri gidermek üzere' diye yasalarda bulunmayan, devlet geleneğinde olmayan bir hakkı kullanarak tartışmayı önümüzdeki günlere ötelemeye, bazı kendilerini bilmezleri Silahlı Kuvvetler'e veya iktidara doğru hücuma sevk eden bir yanlışa nasıl düşersin Sayın Cumhurbaşkanı? Onaylasan da niye onayladın diye tereddüt duyanlar bir gün duyar, onaylamazsan da niye onaylamadın diyenler bir gün tereddüt duyar. Ama siz bir yandan onaylıyorsunuz bir yanda da tereddütü öteleyerek yasanın tartışmasını ortaya koyuyorsunuz. Ne olurdu 'onayladım bitti' deseniz. Sizi cumhurbaşkanlığı makamından mı alacaklardı? Ne olurdu 'onaylamıyorum' deseniz, Meclis'e gönderseniz tekrar görüşülsün' deseniz ne olurdu? Bu ülkenin huzura ihtiyacı var. Bu ülkenin saygı ve sevgiye ihtiyacı var.''

Başbakan Erdoğan ile eski Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın Dolmabahçe Sarayı'ndaki görüşmenin millete anlatılması gerektiğini söyleyen Bahçeli, ''Bu görüşme millete anlatılmalı. 'Ben bunları açıklayamam' diyerek kurtulamazsın. 'Eski Genelkurmay Başkanı açıklarsa ben de açkılarım' diyerek topu bir başkasının üzerine atamazsın. Dolmabahçe Sarayı'na giderken hepinizi millet gördü, Dolmabahçe Sarayı'ndan çıkarken de hepinizi millet görüyor. Bir de Dolmabahçe Sarayı'nın içerisinde ne yaptığınızı millet görsün'' diye konuştu.

aa



Bu haber 619 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,513 µs