En Sıcak Konular

Film gibi uyuşturucu operasyonları

11 Temmuz 2009 14:17 tsi
İspanya'ya gidecek olan Türk bandıralı gemiye düzenlenen operasyonda üçüncü kaptan ve 12 kişi gözaltına alındı.Tuzla'da TIR'a düzenlenen operasyonda, köpeklerin koku almasını engellemek için çürük soğan çuvalları arasına gizlenmiş 208 kilo eroin ele ge

Narkotik ekipleri, 20 günde 84 operasyon gerçekleştirdi. 287 kilo eroin, 8 kilo afyon sakızı, 6 kilo metamfetamin, 141 kilo esrar, 12 kilo kokain, 526 adet Ecstasy hap, 594 adet Captagon hap ele geçti. 201 kişi yakalandı. Toplamda 455 kilo uyuşturucunun ele geçtiği operasyonlarda, 1900 euro, 4750 dolar, 6900 TL para ile birlikte 7 de tabanca ele geçti.
 
GEMİYE OPERASYON
 
Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İran'dan uyuşturucu geldiği bilgisini alınca çalışma başlattı. Takip başlatan polis ekipleri uyuşturucu maddenin Türk bandıralı geminin üçüncü kaptanına teslim edileceğini belirledi. Eroini Eskihisar açıklarında bekleyen geminin üçüncü kaptanına teslim edecek kişilerin eroini Maltepe'de teslim alacağını haber alan ekipler operasyon başlattı. Maltepe'de teslimat sırasında 6 kişi gözaltına alındı. 31.5 kilo eroin yakalandı.
 
Eskihisar açıklarında bekleyen gemiyi tespit etmek isteyen polis ekipleri geminin üçüncü kaptanı ile görüştü. Kaptan gemide bulunan flaşörü 3 kez yakarak yerini belli etti. Bunun üzerine gemiyi tespit eden polis ekipleri baskın düzenledi. Botla gemiye yönelen ekipler geminin birinci kaptanıyla telsiz teması kurdu. Polis botu gemiye yaklaştığında geminin üçüncü kaptanı aşağı ip attı. Birinci kaptana telsizle bilgi verilerek gemiye çıkıldı. Geminin üçüncü kaptanı Kamil A. gözaltına alındı. Eroinin sevkiyatını organize eden Cengiz F. ile birlikte 5 kişi daha yakalandı. Emniyetteki sorgularının ardından mahkemeye çıkarılan Kamil A ve Cengiz F'nin de aralarında bulunduğu 10 kişi tutuklandı. 3 kişi serbest kaldı.
 
SOĞAN PAKETLERİNİN ARASINDA EROİN
 
Narkotik ekipleri, İstanbul'dan Bulgaristan'da gidecek soğan yüklü TIR'da yüklü miktarda eroin bulunduğu bilgisini aldı. Tuzla'da düzenlenen operasyonda, köpeklerin koku almasını engellemek için çürük soğan çuvalları arasına gizlenmiş 208 kilo eroin ele geçti. 2 kişi gözaltına alındı.Öte yandan Kanada'ya gönderilmek üzere Atatürk Havalimanı'ndaki bir kargo şirketine teslim edilen paketi açan polis, saatlerle karşılaştı. Köpeklerin paketlere sarılı duvar saatlerine tepki vermesi nedeniyle incelemeye alındı. Çerçevelerin kenarları söküldü ve 5 kilo 200 gram eroin ele geçirildi. Ayrıca, Mekodonya'ya kargoyla gönderilen tşörtlerin içerisine zulalanan 7 kilo 230 gram da eroin ele geçti.
 
ADIM ADIM TAKİP
 
Narkotik polisleri esrar alışverişi yapılacağı ihbarı üzerine söz konusu kişileri takibe aldı. Minibüsle buluşma yerine giden şüpheliler adım adım takip edildi. Şüpheliler alışverişi yapmak için Fatih'te bulunan Sulukule'ye geldi. Metruk bir bina önünde buluşan şüpheliler çuvallar içinde bulunan esrarları teslim aldı. Alışverişin tamamlanmasından sonra polisler şüphelileri kıskıvrak gözaltına aldı. Operasyonda 13 kişi gözaltına alındı.
 
JAPONLARDAN METAMFETAMİN
 
Atatürk Havalimanı'ndan Japonya Osaka'ya giden iki Japon vatandaşının bavulunda yoğunluk tespit edilince gözaltına alındı. Bavulu inceleyen polis ekipleri bavula zulalanmış 6 kilogram metamfetamin maddesi ele geçirildi. Narkotik polislerinin çok sık rastlamadığı bu madde yapay kokain olarak biliniyor ve eroin gibi damardan alınıyor. Ancak bu madde damardan alınmasına rağmen kokain bağımlılarının kullandığı bir madde olarak biliniyor.

Hürriyet



Bu haber 601 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,323 µs